goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #170

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Beach Cleanup Tour

plastic afval

We hebben in Nederland behoorlijk te kampen met zwerfafval en alhoewel steeds meer mensen zich hiertegen inzetten, valt er nog flink wat werk te verzetten. Om de stranden van Nederland schoner te maken en aandacht te vragen voor zwerfafval is Daan Strang begonnen met de Beach Cleanup Tour. In drie weken tijd, van 8 tot en met 30 augustus, loopt hij maar liefst 260 kilometer langs de Nederlandse kust on de stranden op te ruimen. Tijdens de tour helpen diverse vrijwilligers hem met de opruimactie. Wil jij ook de handen uit de mouwen steken en Daan helpen? Kijk dan op de website PlogSack om te zien wanneer Daan bij jou in de buurt is.

Vegan ijscobar in Amsterdam

Het aanbod aan vegan ijs wordt in de supermarkt en in de winkelstraten steeds uitgebreider. Sinds kort is Amsterdam ook een heuse vegan ijscobar rijker. De slimme ondernemers achter de Vegan Junk Food Bar hebben sinds kort de eerste vestiging van Buba Cream geopend. Hier kun je terecht voor vegan ijs gemaakt van havermelk met de allerleukste en lekkerste toppings erop. Bovendien is het ijs voorzien van buba’s: tapiocaballetjes die we kennen van de bubble tea. Wanneer je hierin bijt, poppen ze open en smaken ze naar mango. Klinkt heerlijk! Je kunt Buba Cream bezoeken aan de Eerste Van Swindenstraat 389 in Amsterdam. Een uitbreiding naar Rotterdam staat bovendien al op de planning!

LEGO braille

LEGO is typisch een bedrijf dat altijd innoveert en meegaat met zijn tijd. Zo hebben ze vorig jaar LEGO stenen uitgebracht die zijn gemaakt van suikerriet en hebben ze, in samenwerking met Vestas, een prachtige bouwset voor een windmolen gelanceerd, compleet met mini-windturbine gekoppeld aan een huisje. De buitenverlichting van het huis gaat aan wanneer de windturbine actief is. Nu heeft LEGO wederom zichzelf overtroffen met de lancering van de LEGO braille stenen. Deze blokjes zijn voorzien van nopjes overeenkomend met een letter, cijfer of teken in braille. Zo kunnen kinderen, én volwassenen, op een speelse manier het brailleschrift leren.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge