goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #169

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Lekker Veggie

Supermarktketen Jumbo heeft al jaren een heel uitgebreid aanbod aan vega(n) producten in de schappen onder de naam Veggie Chef. Deze lijn is nu vernieuwd én uitgebreid waardoor deze lijn nu bestaat uit maar liefst 42 producten! De nieuwe lijn, genaamd Lekker Veggie, bevat alle oude favorieten en nieuwe producten zoals de veganistische stooflap en de vegetarische gehaktbal. Het bestaande assortiment is verbeterd door het gebruik van minder zout en suiker. De verpakkingen zijn bovendien gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De producten liggen vanaf september in de schappen.

Laat je horen

View this post on Instagram

IK HEB MIJN EIGEN BOEK IN HANDEN 😭😍🥳 . Gisterenavond laat ging ineens de bel. Ik had net een hap van mijn warme appelflap genomen en zei letterlijk "wie de FUCK belt er nu aan??" (kom niet tussen mij en mijn eten, mensen 😂) en toen ineens was daar een pakketje met de auteursexemplaren van mijn boek 😭❤ what the fuck. . Ik voel zo veel tegelijk dat ik even niet weet wat ik moet voelen. Trots en intense dankbaarheid overheersen en ik wil huilen en gillen tegelijkertijd. Fuck wat ben ik blij en dankbaar dat ik dit boek mocht schrijven van @willemijn_visser_x en @uitgeverijnwadam en wat ben ik trots dat dit mij is gelukt in een tijd waarin de wereld nog een beetje extra op z'n kop stond. Het was zwaar, maar ook fantastisch. En om nu dit boek in handen te hebben.. ik ben er stil van. . Ik ben zó dankbaar aan iedereen wiens perspectief ik mocht verwerken in het boek, ga ze allemaal volgen: @deruimtenaar @jeanettechedda @timkro @dirkycomputer @ni.rosha @morlongan @wheelienick @tamardoorduin @michellewijma @mignonnus @genderclown @xandrakoster @everythingisinflux @marketingvrouw Aaron en Mila ❤ Dankjewel @bowieredman voor het prachtige omslagontwerp en dankjewel @lemonpea.ch voor mijn fantastische auteursportret. En ook duizend dankjewel aan mijn held @nooitmeerwinter – zonder jou had ik dit niet gekund. . Over een paar dagen ligt dit boek in de winkels.. wow 😅 Ga jij 'm kopen? Of heb je 'm al gepre-ordered? (Kan via de link in mijn bio!) Ik ben ZO benieuwd wat jullie ervan vinden 😍❤

A post shared by Lisa Jansen – Big Vegan Sister (@bigvegansister) on

Volg jij Big Vegan Sister al op Instagram? Hier deelt Lisa Jansen dagelijks mooie berichten over zelfbeeld en activisme en hier heeft zij een fijne en veilige community gecreëerd voor haar volgers. Al haar inzichten over hoe je een positief verschil kunt maken in de wereld heeft ze gebundeld in haar mooie nieuwe boek ‘Laat je horen’. Het boek is vanaf 24 augustus te koop voor € 15,-. Dit boek is echt ideaal voor iedereen die graag haar of zijn steentje wil bijdragen, maar niet precies weet hoe te beginnen of wat te doen.

De hittegolf is voorbij!

Het beste nieuws voor mij persoonlijk is op dit moment wel het einde van de hittegolf. Deze hittegolf leek wel eeuwig te duren en na een paar dagen temperaturen van boven de 30 graden was ik tot weinig meer in staat dan op de bank liggen klagen. Natuurlijk is een hittegolf van deze omvang een ontzettend slecht teken en ongekend in ons land. Het zou dan ook een wake-up call moeten zijn voor iedereen dat het nu echt tijd is om in actie te komen voor het klimaat.There are no comments

Add yours