goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #167

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

HEMA staat voor gelijk geboorteverlof

lgbti

HEMA did it again! Zelfs in deze financiële onzekere tijden staan ze voor een samenleving die gelijkwaardig en respectvol is. Deze week werd bekend dat HEMA de ‘regenboogouders’ die werkzaam zijn bij het concern meer vrije dagen geven voor hun kind. Onder ‘regenboogouders’ verstaan we elke vorm van een lhbti-gezin. Deze ouders hebben vaak minder of geen recht of verlof bij de komst van een kind, bijvoorbeeld door draagmoederschap of adoptie, en vallen juridisch buiten de boot. En dat terwijl de hechting tussen ouder en kind juist in deze eerste weken zo ontzettend belangrijk is. HEMA wil het geboorteverlof voor alle gezinnen gelijktrekken met deze nieuwe maatregel. Jeej voor de HEMA!

Plastic vangen in de Nieuwe Maas

Een ingenieus systeem van twee drijvend armen, genaamd Catchy, zal plastic zwerfafval gaan opvangen dat in de Nieuwe Maas drijft. Dit nieuwe systeem wordt ingezet omdat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat onderzoeken hoe voorkomen kan worden dat plastic uiteindelijk in de zee belandt. De proef met de drijvende armen start bij Vijfsluizerhaven in Schiedam. Het is een plek die bekend staat om de grote hoeveelheid zwerfafval waardoor de effectiviteit van het systeem goed kan worden gemeten. Het opvangsysteem zal zowel het drijvende afval als het afval onder water opvangen en zal een jaar in de Nieuwe Maas blijven liggen. In juni 2021 zullen de resultaten van de proef bekend worden gemaakt.

Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus

Deze hele zomer kun je op Forteiland Pampus het Klimaatmuseum bezoeken. Dit is een uniek project waarbij verschillende kunstenaars hun nieuwe werk over de klimaatproblematiek creëren én exposeren. Maak kennis met beeldend kunstenaar en filmmaker Kent Chan uit Maastricht en zijn video-installatie over een toekomstig tropisch (dystopisch) Europa. Ook aanwezig is voedselkunstenaar India Rose Klap uit Amsterdam. Zij maakt een utopisch handboek ter bevordering van de relatie tussen ons voedsel en het klimaat. En ook het kunstenaarsduo Anne Fehres en Luke Conroy zijn aanwezig. Ze maken installaties en audiovisueel werk en hebben op Pampus een geluidsinstallatie gecreëerd om ons op absurde wijze in dialoog te brengen met de natuurlijke objecten op Pampus. Het Klimaatmuseum is nog tot en met 13 september te bezoeken. Naast de expositie wordt er ook een publieksprogramma georganiseerd met diverse activiteiten. Neem een kijkje op de website van het Klimaatmuseum voor meer informatie.

Local Nature Guide

local nature guide

Ben jij gek op natuurexcursies, maar vind je het lastig om het aanbod in Nederland te vinden? Dan kun je sinds kort terecht op Local Nature Guide! Deze online gids biedt een overzicht van alle natuurexcursies in ons land. Gidsen van wildplukexcursies, kanotochten, vogelsafari’s of andere natuuractiviteiten kunnen op Local Nature Guide hun events aanbieden. Zo weet je precies wat er bij jou in de buurt te beleven is. Het platform is opgericht door natuurliefhebbers Erik en Ralph van Bemmel, Jori de Goede en Rik van den Berg. Op de website van Local Nature Guide vind je het complete aanbod aan excursies. En nog een plus: het platform plant voor elke geboekte excursie een boom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *