drankkartons

Duurzaam knutselen met drankkartons

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met drankkartons.

Vogelhuisje

Vooral als het kouder wordt, is het ontzettend fijn als de vogeltjes in jouw tuin iets te eten hebben en een plek om te schuilen hebben. Met een drankkarton kun je eenvoudig in deze behoefte voorzien en het is nog leuk om te maken ook! Het idee is te vinden op Parents.com.

Opbergbakjes

Hoe onwijs schattig zijn deze opbergbakjes?! Het idee is afkomstig van Recycled Crafts, maar je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren.

Zeilboot

Deze DIY is leuk omdat je na het knutselen het knutselwerk ook nog eens echt kunt gebruiken. Het idee is afkomstig van Pottery Barn.

Speelstad

Stiekem vind ik zelf deze DIY gewoon ontzettend leuk en is het nog maar de vraag of de kinderen het net zo kunnen waarderen. Maar het idee is simpel en makkelijk uit te voeren en biedt eindeloze mogelijkheden. Je vindt de DIY op Make & Create.

Plantenpotje

Lege drankkartons zijn natuurlijk heel geschikt als plantenpotjes. Met een beetje creativiteit, en de DIY van Ohoh Deco, maak je in een handomdraai deze mooie potjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *