kartonnen doos

Duurzaam knutselen met dozen

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met dozen. Met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos!

Kartonnen auto

Voor kinderen kan een simpele kartonnen doos echt van alles zijn. Met een beetje fantasie en handigheid kun je in een handomdraai een supermooie auto maken van een simpele doos. Het idee is afkomstig van Frugal Fun 4 Boys (maar natuurlijk ook gewoon voor meisjes!).

Diorama

Ik vond een diorama vroeger superleuk om te maken in een oude schoenendoos, maar dit kan natuurlijk in elke doos gedaan worden. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat de kinderen zelf verzinnen wat het thema is van hun diorama en geef ze de materialen om helemaal los te gaan.

Schip

De knuffels van kinderen beleven vaak de wildste avonturen. Maak een eenvoudige boot van een doos met de tutorial van The Craft Train en zie wat voor avonturen je kind beleeft met de knuffeldieren.

Autoweg

View this post on Instagram

CARDBOARD SMALL WORLD SET UP⁣ ⁣ #playathometoday 📦 ✔️ ⁣ ⁣ If you have any large boxes, this is a quick and simple set up that creates hours of fun! This took me minutes to make. I used a chalk board pen for the outlines of the houses, road markings and car parking spaces. Doing this on the stairs created different levels and a much larger play space.⁣ ⁣ If you are following me you have probably realised that the boys are really into cars at the moment, so I am pleased to say it was a big hit!! ⁣ ⁣ LEARNING OPPORTUNITIES:⁣ •fine motor skills and cognitive development (when rolling, racing, crashing and parking the cars)⁣ •hands-on learning⁣ •concentration ⁣ •listening skills⁣ •skill and control over an object⁣ •positional language (next to, behind, under, in between)⁣⁣ •distance (near, nearest, close, closest, far, furthest etc) ⁣⁣ •STEM skills⁣ ⁣ Throughout the morning Luca explored the cardboard city, racing the cars up and down. When he went back to play with it later on in the day I decided to focus on Luca’s understanding of positional language. ⁣ Asking questions such as:⁣ •Can you park the car in front of the house?⁣ •Can you put the car on the road?⁣ •Can you park the pink car next to the yellow car?⁣ ⁣ (Curriculum links: 22-36/30-50 month understanding; speaking; moving and handling; the world; maths; being imaginative) ⁣⁣ ⁣ @grimmswoodentoys slimline cars from @scandiborn⁣ ⁣ #recycleandplay #createmakeandplay #simpleplay #teachermum #toddlerplayideas #learningthroughplay #toddleractivities #playonabudget #reusetolearn #inspirationforisolation #playathome #learningthroughplay #childleday #toddleractivitiesathome #letthemplay #playbasedlearning #smallworldplay #imaginativeplay #diytoy #diytoys #invitationtoplay #everydayplayhacks @recycleandplay #craftytransportation #craftycardboardmake #playbased #grimms #toddlerplay #toddleractivities #kidsplay #letthemplay #letthembelittle #playtogether

A post shared by Activities for babies+toddlers (@create_make_and_play) on

Dit project staat op mijn wishlist want ik weet zeker dat elk kind dit geweldig zal vinden. Het idee is afkomstig van Create, Make and Play.

Nagelsalon

Voor alle kindjes die dol zijn op verven is deze eenvoudige DIY een aanrader. Het idee is afkomstig van Happy Toddler Playtime.There are no comments

Add yours