vakantiehuis

Deeleconomie in beeld: Natuurhuisje.nl

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Natuurhuisje.nl

airbnb

Ben je op zoek naar een bijzonder verblijf middenin de natuur? Dan ben je op Natuurhuisje.nl aan het juiste adres. Op dit platform vind je namelijk talloze bijzondere vakantiehuisjes in Nederland én in het buitenland die middenin de natuur staan en waar je écht even helemaal tot rust komt. Op het platform kan iedereen met een mooi vakantiehuisje deze te huur aanbieden voor een bepaalde tijd en kunnen vakantiegangers hun ideale verblijf boeken bij een particulier. Er worden maar liefst meer dan 12.000 vakantiehuisjes verhuurt via het platform. Dat zijn accommodaties in alle soorten en maten, van bungalows tot pipowagens en van boomhutten tot aan tiny houses. Er zijn zelfs groepsaccommodaties beschikbaar en mogelijkheden tot kamperen op een camping of glamping.

Natuurhuisje.nl is opgericht door Tim en Luuk van Oerle. Deze broers zijn gek op de natuur, maar ontdekten dat het erg moeilijk was om een verblijf te boeken dat niet op een vakantiepark was. En dat terwijl er toch voldoende aanbod aan bijzondere accommodaties is in zowel binnen- als buitenland. Ze besloten in 2009 zelf een platform te starten dat al deze bijzondere verblijven samenbracht op één website. Dit was nog voor de periode dat Airbnb succes kreeg in Nederland. Met vallen en opstaan hebben ze in die jaren een groot succes van Natuurhuisje.nl weten te maken.

Hoe werkt het?

tiny house

Een verblijf boeken in één van de bijzondere natuurhuisjes via het platform is heel eenvoudig. Op de website kun je snel zoeken naar jouw ideale verblijf op locatie, reisdatum en gezelschap. Het platform biedt niet alleen huisjes aan in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Zweden. Je kunt jouw favoriete natuurhuisje nog sneller vinden door het aanbod te filteren op wensen qua voorzieningen, ligging, omgeving, type woning, beoordeling van andere reizigers en duurzaamheid. Elke advertentie in het aanbod is voorzien van alle belangrijke informatie over het verblijf, de faciliteiten en duidelijke foto’s van de accommodatie. Via de website kun je direct een boeking doen of eerst contact zoeken met de verhuurder. Betaling gaat ook via het platform, bijvoorbeeld via iDeal, SEPA Bankoverschrijving, Paypal of Mister Cash. En een mooie bijkomstigheid is dat er voor iedere nacht verblijf een boom wordt geplant door Natuurhuisje.nl.

Wil je jouw vakantiehuisje aanbieden via Natuurhuisje.nl? Dan kan dat heel eenvoudig. Je kunt gratis een account aanmaken en daarbij jouw accommodatie toevoegen. Geef zoveel mogelijk informatie en voeg mooie foto’s toe zodat eventuele bezoekers weten wat ze kunnen verwachten. Via het geïntegreerde berichtensysteem krijg je vanzelf bericht als iemand geïnteresseerd is in jouw vakantiehuisje. Betalingen verlopen ook via de website en worden gedaan voordat de gast op de locatie verblijft. Het platform rekent 10% commissie voor elke boeking.

Deelnemen?

vakantiehuis

Op Natuurhuisje.nl vind je alle informatie over dit platform én kun je direct op zoek naar jouw ideale accommodatie in Europa. Je kunt je daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van de leukste accommodaties en de beste last minutes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *