eikels

5x creatief met natuurlijke materialen: eikels

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met eikels.

#1 Kettinkjes

Hoe schattig zijn deze kettinkjes gemaakt van eikeltjes? Je kunt er eindeloos mee variëren. Het idee is afkomstig van Whimsy Love.

#2 Drijvende kaarsjes

Van de hoedjes van eikels kun je deze ontzettend leuke drijvende kaarsjes maken. Het idee is te vinden op The Gunny Sack.

#3 Herfstkrans

Met een mand vol eikeltjes, en andere herfstvondsten, kun je deze mooie krans maken. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven en het brengt het huis gelijk helemaal in herfstsferen.

#4 Pompom eikeltjes

Hoe leuk zijn deze pompom eikeltjes?! Je kunt ze zelf heel eenvoudig maken met de hoedjes van eikels en de DIY van Adventure in a Box.

#5 Gekleurde eikels

Je kunt de eikeltjes natuurlijk ook gewoon een leuk kleurtje geven en showen op de herfsttafel. Met verf, of eventueel zelfs met nagellak, geef je de eikels eenvoudig een fleurig kleurtje. En het is nog een eenvoudige DIY voor samen met de kinderen ook.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *