verjaardag

10 tips voor duurzame DIY verjaardagsversiering

Vorige week was mijn dochter jarig. Nu vind ik het huis versieren al ontzettend leuk om te doen, maar voor mijn dochter, die gek is op felle kleuren, slingers en allerlei andere creatieve uitspattingen, wilde ik natuurlijk extra uitpakken. Ik heb al een flinke mand met verjaardagsversieringen die ik elke keer weer opnieuw gebruik, maar voor deze gelegenheid maakte ik met liefde nog wat nieuwe slingers. Natuurlijk kun je tegenwoordig allerlei duurzame slingers kopen en versiering keer op keer weer hergebruiken, maar hoe leuk is het om je eigen versiering te maken en dit voor iedere verjaardag weer uit de kast te halen? Zo heb je er dubbel plezier van. Ik tip de 10 leukste ideetjes voor DIY verjaardagsversiering om jullie te inspireren.

#1 Regenboogpompoms

Deze toffe slingers in alle kleuren van de regenboog zijn eenvoudig te maken van een paar bollen wol. De tutorial vind je op Sweet Red Poppy.

#2 Waaierslinger

Heb je nog een voorraad knutselpapier in huis? Maak dan in een mum van tijd deze leuke waaierslinger van Ice Cream off Paper Plates.

#3 Feestelijke krans

Een krans is meestal gereserveerd voor de kerstdagen, maar deze feestelijke krans van Curbly kan wat mij betreft zeker worden opgehangen bij elke verjaardag.

#4 Papieren vlaggenlijn

Een papieren vlaggenlijn is natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken in huis en ook deze slinger kun je eenvoudig zelf maken. Volg de instructies op van Francois et Moi en je ziet hoe simpel zelf versiering maken kan zijn.

#5 Vilten slinger

Deze slinger van Tell Love and Party is eigenlijk bedoeld als kerstversiering, maar misstaat zeker niet op een verjaardagsfeest. En ook deze DIY is kinderlijk eenvoudig.

#6 Happy Birthday banner

Een grote slinger of banner met ‘Happy Birthday’ of ‘Gefeliciteerd’ mag natuurlijk niet ontbreken op een verjaardagsfeest. Gelukkig kun je deze ook eenvoudig zelf maken. Op Pinterest vind je talloze gratis printables, zoals op Everyday Megan of Something Turquoise. Deze kun je eenvoudig printen, uitknippen en er zelf een slinger van maken.

#7 Papieren slinger

Je hoeft maar een klein beetje te weten hoe een naaimachine werkt om deze ontzettend leuke en kleurrijke slingers helemaal zelf te kunnen maken. De DIY vind je op Evermine.

#8 Cake topper

Er is in het Nederlands niet echt een goed woord voor, maar dat maakt niet uit. Hoe je het ook wilt noemen, een cake topper maakt een verjaardagstaart gewoon helemaal af. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar ik vind deze cake topper van Tell Love and Party ontzettend tof!

#9 Mini vilten slinger

Wil je bij het inpakken de cadeautjes nét dat beetje extra geven of gewoon het huis versieren met minislingertjes? Dan is deze DIY van Artbar onmisbaar!

#10 Verjaardagskroon

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder verjaardagsmuts of verjaardagskroon. Die kun je natuurlijk ook helemaal zelf maken. Ik ben zelf groot fan van de DIY kroon van Hello Bee.There are no comments

Add yours