Simpel leven

Leestip: Simpel leven

Ik houd van duurzaam en minimalistisch leven, de natuur, moestuinieren en experimenteren met nieuwe DIY’s. Kortgezegd zou je kunnen stellen dat ik streef naar een simpel leven: een leven dat zich richt op de essentie en waarbij rust, regelmaat en creativiteit centraal staan. De interesse in simpel leven is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen, en opvallend veel relatief jonge mensen, dromen van een eenvoudig leven in het bos of op het platteland waar ze kunnen terugkeren naar de basis. Waar het leven minder gejaagd is en waar ruimte is voor jezelf en voor elkaar. Voor iedereen die droomt van zo’n leven of deze lifestyle wil integreren in het huidige leven is het boek ‘Simpel leven’ een bron van inspiratie.

Simpel leven

‘Simpel leven’ is geschreven door Julia Watkins. Je zou haar kunnen kennen van haar prachtige Instagramaccount Simply Living Well. Via haar enorm populaire Instagramaccount geeft ze volgers wereldwijd een kijkje in haar huis en haar leven. Ze deelt foto’s van haar tuin, haar eenvoudige huishouden, haar gerechten en haar vele DIY’s. Het boek is als het ware een verlengde hiervan. ‘Simpel leven’ staat boordevol handige recepten en inspiratie voor een low-waste leven.

Simpel leven

Het boek is opgedeeld in 5 overzichtelijke hoofdstukken. In het hoofdstuk ‘De afvalzuinige keuken’ deelt Julia Watkins haar tips om afval uit te sparen in de keuken en die zijn talrijk! Ze vertelt welke simpele swaps je kunt maken, hoe je afvalarm boodschappen doet én welke DIY recepten je eenvoudig kunt maken om hierbij te helpen. Ook besteed ze veel aandacht aan het voorkomen van voedselverspilling door restjes op te maken, slim boodschappen te doen en producten op de juiste manier te bewaren. Dit hoofdstuk is verreweg het meest uitgebreid en bevat ook nog talloze recepten om slim te koken met restjes en lokale producten.

Simpel leven

In de hoofdstukken ‘Natuurlijk schoonmaken’, ‘Natuurlijk gezond blijven’, ‘Natuurlijke lichaamsverzorging’ en ‘Tuin & keuken’ deelt Julia Watkins talloze recepten om zelf, met een paar eenvoudige ingrediënten, effectieve schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te maken. In het hoofdstuk ‘Natuurlijk schoonmaken’ vertelt ze je precies met welke simpele middelen je het hele huis kunt schoonmaken en krijg je recepten voor het maken van je eigen allesreiniger, schuurmiddel, vaatwastabletten, toiletreiniger, waspoeder en nog heel veel meer. In het hoofdstuk ‘Natuurlijke lichaamsverzorging’ deelt ze vervolgens DIY recepten voor onder andere tandpasta, mondwater, deodorant, gezichtsreiniger en haarspoeling. Alles met natuurlijke ingrediënten die je uit je eigen tuin kunt halen of misschien zelfs wel in de keukenkast hebt staan. En in het hoofdstuk ‘Natuurlijk gezond blijven’ deelt ze haar eigen wijsheid en de middeltjes van haar familie om gezond te blijven en eerste hulp te kunnen bieden bij diverse kwaaltjes.

Simpel leven

Natuurlijk is Julia Watkins vooral bekend geworden door haar rustieke leven op haar eigen homestead. In het hoofdstuk ‘Tuin & keuken’ geeft ze een inkijkje in haar dagelijks leven en deelt ze haar tips en recepten voor een weelderige (moes)tuin en een gezellig en rustiek huishouden. Je leert hoe je zelf kunt composteren, kruiden kunt drogen, onkruid kunt bestrijden en zaadbommen en vogelkoekjes kunt maken.

Simpel leven

Ik was al enorm fan van het Instagramaccount van Simply Living Well en het boek voldoet aan al mijn verwachtingen. Door de prachtige fotografie komen de tips echt tot leven en krijg je direct zin om met de recepten aan de slag te gaan. Voor iedereen die droomt van een zelfvoorzienend en duurzaam leven is dit boek een absolute aanrader! Het boek ‘Simpel leven’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 25,-. Ga ook zeker het Instagramaccount van Simply Living Well volgen voor dagelijkse inspiratie.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours