smartphone

Kies jij al voor refurbished?

Ben je toe aan een nieuwe telefoon of laptop en wil je hierin graag een duurzamere keuze maken? En wil je tegelijkertijd ook meehelpen bij het aanplanten van bomen in Nederland? Dan heb ik dé oplossing voor je. Met jouw aankoop voor een refurbished product kun je nu helpen bij het vergroenen van de Utrechtse Heuvelrug! Het platform Refurbished.nl plant namelijk voor elke nieuwe aankoop via hun website, in samenwerking met Staatsbosbeheer, een boom bij het natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Zo willen ze op lokaal niveau bijdragen aan een groene toekomst. En door een refurbished product te kopen draag je ook nog op allerlei andere manieren bij aan een duurzamere wereld. Ik vertel je er in dit artikel alles over.

Duurzamer consumeren

macbook

We weten dat we met ons consumptiegedrag een enorme impact hebben op de wereld. In het boek ‘De verborgen impact‘ van Babette Porcelijn wordt duidelijk gemaakt dat de spullen die we consumeren verantwoordelijk zijn voor de meeste milieu-impact die wij mensen hebben. En deze impact zit hem eigenlijk niet zozeer in het gebruik, maar vooral in de productie en het vervoer van deze producten. Vooral onze elektronica speelt hierin een grote rol omdat hiervoor veel waardevolle grondstoffen worden gebruikt. En dan te beseffen dat we jaarlijks ook 18 kilo elektronica weggooien per persoon! Dat moet en dat kan toch anders?

De voordelen van refurbished

iphone

Dat kan zeker anders! Door op een andere manier met producten om te gaan, spaar je een heleboel impact en grondstoffen uit. Eén van de makkelijkste manieren om jouw elektronica te verduurzamen is door te kiezen voor refurbished apparaten. Dit zijn apparaten die zijn gebruikt, maar compleet gereviseerd en schoongemaakt zijn. Hierdoor zijn ze weer als nieuw bij aankoop. Hiermee maak je direct een enorm verschil qua impact, maar refurbished aankopen hebben nog veel meer voordelen.

Duurzaam

Zoals ik al aangaf zijn refurbished producten een stuk duurzamer dan nieuwe producten. Je spaart met de aankoop van een refurbished product namelijk de grondstoffen uit van een nieuw product én je verlengt de levensduur van elektronica. Hoe langer een product wordt gebruikt, hoe duurzamer het is.

Voordelig

Een refurbished smartphone is niet alleen duurzamer, maar ook een stuk voordeliger dan een nieuw model. Je bespaart soms tot wel 50% op de aanschafprijs. En dat terwijl de kwaliteit uitstekend is.

Veilig

Met de aankoop van een refurbished smartphone, via het juiste kanaal, ben je zeker van een goede koop. Waar je met een tweedehands aankoop nog wel eens een risico loopt op een miskoop en toch een gebruikt product ontvangt, krijg je met een refurbished model een smartphone die zo goed als nieuw is. De producten worden namelijk voor verkoop helemaal gecheckt. Indien nodig worden onderdelen vervangen en zo ben je verzekerd van een product dat zo goed als nieuw is.

Garantie

Bij aankoop van een refurbished product ontvang je bovendien garantie. Hierdoor heb je een smartphone die zo goed als nieuw is met maar liefst 2 jaar garantie!

Over Refurbished.nl

iphone

Er zijn tegenwoordig steeds meer winkels en webshops waar je terecht kunt voor refurbished elektronica, maar het is belangrijk om te kiezen voor een partij die je vertrouwt en die zich heeft bewezen door de jaren heen. Bij Refurbished.nl ben je aan het juiste adres. Op dit platform vind je namelijk een uitgebreid aanbod aan refurbished producten, zoals smartphones, tablets, smartwatches en laptops, van de populaire merken Apple en Samsung. Op het platform worden alleen de beste merken en verkopende partijen toegelaten. Het platform is in 2016 gelanceerd en is in die jaren uitgegroeid tot een favoriet onder consumenten. Niet alleen weten ze refurbished producten aantrekkelijk te maken voor een grote doelgroep, maar ze dragen met hun nieuwe boomplantactie ook bij aan een groene toekomst van Nederland. Wil je weten hoe het project vordert de komende tijd? Bezoek dan natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Op de locaties waar bomen zijn aangeplant komen paaltjes te staan. Leuk om te zien hoe jij met jouw online aankoop bijdraagt een een groener Nederland!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Refurbished.nl Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours