goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #166

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Het succes van Ecosia

boom

Ecosia, de groene zoekmachine die bomen plant met de advertentie inkomsten vanuit hun dienst, heeft bekend gemaakt dat ze hun 100 miljoenste boom zullen gaan planten! Gebruikers van het platform kunnen de zoekmachine gebruiken zoals ze gewend zijn, maar dragen daarbij direct bij aan het planten van nieuwe bomen. Wil jij ook gebruik maken van deze duurzame zoekmachine? Lees dan hier alles over Ecosia en hoe je dit kunt installeren.

Positief nieuws over COVID-19

covid

Na een relatief rustige periode lijkt het corona virus nu helaas weer aan een opmars bezig. Te veel mensen lijken de regels niet (meer) zo goed in acht te nemen en door de versoepeling van de maatregelen lijken veel mensen niet te begrijpen dat COVID-19 nog steeds een reëel risico is. Alleen al door brandhaarden in Nederland is het aantal besmettingen flink toegenomen en nu steeds meer mensen op vakantie gaan naar het buitenland is de verwachting dat het aantal besmettingen uiteindelijk nog verder zal oplopen. Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Er wordt wereldwijd namelijk hard gewerkt aan een vaccin en er lijken vorderingen te zijn op dit gebied. Zowel het vaccin van de Universiteit van Oxford als het vaccin van het Duitse Biontech tonen positieve testresultaten. Het zal zeker nog een tijd duren voor een vaccin grootschalig beschikbaar is, maar dit is een stap in de goede richting.

De Groene Meisjes kookboek

vegan food

Goed nieuws voor de liefhebbers van de vegan recepten van Merel van De Groene Meisjes. Merel kondigde namelijk onlangs aan dat ze hard werkt aan haar eerste echte kookboek samen met fotograaf Aline Bouma! Momenteel zijn ze druk aan het werk met het uitproberen en fotograferen van de recepten. De verwachting is dat het boek in februari 2021 in de winkels ligt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *