goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #165

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Tuiny Forest

Tuiny Forest

Deze week hebben IVN en Sprinklr samen het Tuiny Forest pakket 2020 gelanceerd. Dit is een pakket met mooie planten om in je eigen achtertuin een microbos te creëren. Dat is niet alleen goed tegen hitte en droogte in de tuin, maar help ook de lokale biodiversiteit een handje. De planten in het tuinpakket, allen inheemse bomen, struiken en kruiden, zijn eenvoudig te planten en je kunt er een microbos van 6m2 mee aanleggen. Het pakket bevat 5 heesters en 5 bomen, een organische bodemverbeteraar en een zadenmix met maar liefst 27 verschillende soorten kruiden! De inschrijving voor Tuiny Forest is al van start gegaan. Wil jij je ook aanmelden voor zo’n mooi pakket? Breng dan snel een bezoek aan de website van Sprinklr en plaats een pre-order. Je ontvangt het pakket dan in november.

Utrecht aardgasvrij

Utrecht

Utrecht is hard op weg om een duurzame gemeente te worden. Deze week bundelden maar liefst 30 organisaties en bedrijven in de stad de krachten om samen met de gemeente te werken aan het CO2-neutraal maken van de stad. Deze afspraken zijn opgetekend in het ‘Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij‘. Maar liefst 19 afspraken zijn gemaakt over concrete acties voor deze energietransitie. Ik ben benieuwd naar alle ontwikkelingen in de stad!

De Dakota Access Pipeline sluit

dakota access pipeline

Na jaren van strijd is het de Standing Rock en de Cheyenne River Sioux stammen gelukt om hun gelijk te halen bij het gerechtshof. Al jaren strijden zij tegen de Dakota Access Pipeline die olie transporteert via een stelsel van leidingen dat direct onder het Oahemeer loopt. Dit water is ontzettend belangrijk voor de stammen én de pijpleiding loopt over terrein dat behoort tot deze stammen. De aanleg van de Dakota Access Pipeline hebben ze helaas niet tegen kunnen houden, maar het is ze, na jarenlang strijden, wel gelukt om de pijplijn stil te leggen. Vanaf 5 augustus moeten alle activiteiten worden gestaakt. Laten we hopen dat deze maatregel in stand wordt gehouden.

Dit is een goed gidsje

View this post on Instagram

COVER REVEAL! Here it is, the cover of my upcoming children's book: 'Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld'. In Dutch for now, but hopefully available worldwide very soon (the title roughly translates as: This is a good little guide – for a better world)! What do you think (and do you prefer orange or pink)? I am so excited to share this with you, and it's such an honour to be making a book for the next generations. What a ride! Thank you so much to everyone (parents, teachers, friends) who have been asking me for a kid's version of 'This is a Good Guide': without you it wouldn't have happened. So this book is all about helping the climate, the people and the animals, and making this world a more sustainable and fair place. It's jam packed with tips for home and school, whilst eating or playing, in nature or on holiday. We'll be saving energy and animals, stopping pollution and picking plastic. And we'll discover how to shop smart, treat everyone equally and how to look and be the way we want. How good is that?! And it keeps getting better, as the things you can do are not just great for the planet, but also for you. Woohooo! 'Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld' will be published in hardcover edition, with gorgeous illustrations by amazing paper artwork illustrations by @becolorand. The book is expertly designed by the fab @vrouwtjevanpapier, based on the stunning original lay-out by @thegreenhouseamsterdam. It contains lots of fantastic interviews with inspiring heroes – all to be revealed later. It'll be launched in the first week of November, by publishers @boekerij and #KeffandDessing (yay) – but you can PRE-ORDER from today! If you already know you want it, then pre-ordering really helps make the book a success, so I would be so grateful if you ordered it already (via all regular channels). Thanks so much, it means the world… But first, tell me what do you think (and if there's a colour you like better)?! HUG xx M . . #ditiseengoedgidsje #beterewereld #ditiseengoedegids #bestseller #kinderboek #duurzamewereld #duurzaam #toekomst #yeswecan #preorder #changetheworld #booksofinstagram #lezenlezenlezen #booklover

A post shared by Marieke Eyskoot (@mariekeeyskoot) on

In 2017 verscheen ‘Dit is een goede gids‘: een fantastisch handboek voor een duurzame lifestyle, geschreven door niemand minder dan Marieke Eyskoot. Het boek was een enorm succes en er is zelfs een internationale versie van het boek verschenen. Voor liefhebbers van het boek heb ik goed nieuws want eind dit jaar zal ‘Dit is een goed gidsje’ verschijnen. Dit boek is een heuse jeugdversie van haar eerdere boek en staat vol met tips en interviews om ook de jongere generatie te inspireren. Ik ben ontzettend benieuwd en kan niet wachten tot het boek in november 2020 verschijnt.

Bron foto 2: SprinklrThere are no comments

Add yours