goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #164

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij kiest voor de trein

reizen vliegtuig

In Oostenrijk heeft luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines een bijzondere maatregel aangekondigd. In het kader van duurzaamheid, en om te voldoen aan de voorwaarden van de staatssteun, zullen de dagelijkse reizen tussen Wenen en Salzburg vanaf nu niet meer worden gedaan met het vliegtuig, maar met de trein. Vanwege de huidige crisis ontving Austrian Airlines, net als veel andere luchtvaartmaatschappijen, financiële steun van de staat. In Oostenrijk ging deze steun gepaard met een aantal voorwaarden. Zo moet de uitstoot van de reizen in het binnenland binnen 30 jaar met 50 procent verminderd zijn. En vluchten naar locaties die per trein binnen 3 uur bereikbaar zijn, moeten worden geschrapt. Het is mooi om te zien dat Austrian Airlines direct actie onderneemt en de nieuwe maatregelen niet voor zich uit blijft schuiven.

Vrouwen in de Tour de France

wielersport

Door de corona crisis zijn veel evenementen geannuleerd of doorgezet in een aangepaste vorm. Zo ook de Tour de France. Deze grote jaarlijkse wielerronde is onlangs van start gegaan, maar dit jaar in virtuele vorm. Dit houdt in dat de renners vanuit hun eigen locatie deelnemen aan een virtuele race via het digitale platform Zwift. De locatie van de renners wordt bijgehouden en de race is zelfs te volgen voor liefhebbers. En het mooiste aan deze editie van de Tour de France is dat vrouwen dit jaar ook meedoen! Er staan 6 etappes op het programma voor zowel mannen als vrouwen! Via de website van Zwift kun je de race volgen en meer informatie lezen.

Meer laadpalen in Nederland

elektrische auto

De aanleg van laadpalen in Nederland krijgt een behoorlijke impuls. Zes regio’s zullen, in samenwerking met netbeheerders en met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in rap tempo meer laadpalen plaatsen. Deze regio’s dekken samen heel Nederland. Deze actie is ook nodig om de groei qua elektrische auto’s mogelijk te maken. Het doel is namelijk om in 2030 minimaal 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg te laten rijden. Daarvoor zijn minstens 1,7 miljoen laadpalen door heel Nederland nodig. Het is fijn om te zien dat er zo groots wordt geïnvesteerd in duurzamer vervoer in Nederland.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge