goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #163

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Doe het zero

Doe het zero

Het nieuwste boek van Het Zero Waste Project, getiteld ‘Doe het zero’, ligt aankomende week in de winkel. In dit mooie boek delen Jessie en Nicky Kroon al hun favoriete recepten om helemaal zelf huis-, tuin- en keukenproducten te maken. Wil je afval uitsparen en houd je van DIY’en? Dan is dit hét boek voor jou! Je leert onder andere hoe je zelf schoonmaakmiddel, geurstokjes, wasmiddel, zero waste snacks, confetti, bijenwasdoeken en ijsthee kunt maken. Binnenkort volgt een uitgebreide review van het boek op Awkward Duckling.

Zonnepanelen in de Amsterdamse haven

zonnepanelen

Dat Amsterdam behoorlijk ambitieuze duurzame plannen heeft, heb ik al vaker gedeeld op Awkward Duckling. En de duurzame ontwikkelingen in de stad volgen elkaar in rap tempo op. Zo ligt er sinds vorige maand al 120.000 m2 aan zonnepanelen in de Amsterdamse haven. En dit is slechts het begin. De stad wil namelijk in 2024 maar liefst 250.000 m2 aan zonnepanelen in de haven plaatsen. Goed bezig!

Down to Earth

Vanaf aankomende week kun je de nieuwe documentairereeks ‘Down to Earth’ op Netflix zien. In deze documentaire gaat niemand minder dan Zac Efron op zoek naar gezonde en duurzame manieren om te leven. Bijzondere plekken als Puerto Rico, IJsland, Sardinië en Costa Rica worden bezocht om te onderzoeken wat duurzaam leven nu precies is. Op zijn reis wordt Zac Efron vergezeld door wellness expert Darin Olien. ‘Down to Earth’ is vanaf 10 juli te bekijken op Netflix. Om alvast een indruk te krijgen van de documentaire vind je hierboven de officiële trailer.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment