luciferdoosje

Duurzaam knutselen met luciferdoosjes

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met luciferdoosjes.

Poppenhuisjes

Ik wil nog steeds graag deze schattige poppenhuisjes, met poppetjes, van Esther Alvares maken. De tutorial is in het Spaans, maar in principe wijst het zich natuurlijk vanzelf.

Vogelhuisje

Deze DIY is eenvoudig te doen met kinderen en ontzettend leuk! Het idee is afkomstig van Se7en en samen met de kinderen kun je zo een heel dorp aan vogelhuisjes bouwen.

Monsterbedjes

Ik ben persoonlijk helemaal gek op deze monsterbedjes van Beeper Bébé op Etsy. Het is een wat lastigere DIY waar je naald en draad voor nodig hebt, maar dan kun je ook wel een ontzettend leuke collecties aan monstertjes maken!

Zaktrollen

Zijn de monsterbedjes iets te hoog gegrepen dan zijn deze zaktrollen een ontzettend leuk alternatief! Het idee is afkomstig van Honigkukuk en alhoewel de beschrijving in het Duits is, wijst de DIY zich wel vanzelf.

Luciferdoosjeshuisje

Hoe onwijs schattig is dit huisje gemaakt van luciferdoosjes? Je kunt er eindeloos mee variëren en je fantasie de vrij loop laten.There are no comments

Add yours