kinderkleding

Deeleconomie in beeld: Hulaloop

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Hulahoop

kinderkleding

Met kinderen in het gezin nemen de kosten voor kleding direct aanzienlijk toe. Die kleintjes groeien in rap tempo door en soms wordt de kleding niet eens gedragen voordat het al te klein blijkt te zijn. Ontzettend zonde natuurlijk! Nu zijn er talloze manieren om te zorgen voor een duurzamere garderobe voor de kinderen. Eén van die opties is Hulaloop: een online platform dat het mogelijk maakt om de kleding voor de allerkleinsten te huren in plaats van te kopen. Dat is niet alleen veel duurzamer, maar je kunt er ook flink veel geld mee besparen.

Hulaloop is in 2017 opgericht door Puck Middelkoop. Als moeder van een kleintje zag zij de mogelijkheid om te voorzien in een dienst die er tot dan toe gewoonweg niet was. Ze startte een samenwerking met 5 verschillende kledingmerken en creëerde zo Hulaloop: een circulair kledingabonnement voor de allerkleinsten.

Hoe werkt het?

kind

In het aanbod van Hulaloop vind je kleding voor kleintjes van maat 50 tot en met 92. Dit zijn toevallig ook de maten waar de kinderen het snelst doorheen gaan en daarom is dit platform ideaal. Je kiest voor een abonnement van een vast bedrag per maand. Hierbij heb je de keuze uit een abonnement voor kleding die gloednieuw is of voor kleding die al eens gedragen is. De prijs voor nieuwe kleding ligt natuurlijk hoger. Met dit abonnement krijg je het gewenste aantal outfits, elke outfit bestaande uit 3 kledingstukken, en de mogelijkheid om onbeperkt te wisselen als de outfit niet naar wens is of wanneer de maat niet meer klopt. Je kunt zelf aangeven hoeveel outfits je wilt ontvangen en wat jouw smaak qua kleding is. De kleding is van de geliefde merken Noppies, Tapete, Imps & Elfs, Icecream Bandits en Little Label.

De kleding wordt verzonden of kan aan de deur worden gewisseld. Daarnaast heeft Hulaloop regelmatig een pop-up shop ergens in het land waar je zelf de kleding kunt bekijken en eventueel de kleding kunt wisselen. Alle kledingstukken worden na elke ruil zorgvuldig gereinigd en zo ben je altijd verzekerd van mooie en schone kleding.

Deelnemen?

kinderkleding

Neem een kijkje op de website van Hulaloop voor meer informatie over hun werkwijze. Volg Hulaloop ook zeker op social media om een indruk te krijgen van hun kleding en de mogelijkheden.There are no comments

Add yours