babykamer

Deeleconomie in beeld: Baby Exchangerie

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Baby Exchangerie

baby

Als er een baby op komst is, heb je als aanstaande ouder veel om over na te denken. Niet alleen moeten er allerlei praktische zaken geregeld worden, maar er moet ook worden gedacht aan de babyuitzet. Het aankopen van babyspullen kan een behoorlijke opgave zijn. Je moet denken aan kleding, verzorgingsproducten, meubels, vitamines, flesjes en nog heel veel meer. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven binnen de deeleconomie die in dit opzicht niet alleen ontzorgen, maar ook een mogelijkheid bieden tot besparen. Want de kosten voor de voorbereidingen voor een baby kunnen best oplopen. Voor babykleding ben je bij Krijgdekleertjes, Bieby en Hulaloop aan het goede adres en voor de overige babybenodigdheden heb je nu Baby Exchangerie.

Baby Exchangerie is een initiatief van Julie Munneke. Toen zij zich aan het voorbereiden was op de komst van haar kindje schrok ze van de prijzen van de producten die op de standaard uitzetlijsten stonden. Natuurlijk zijn veel spullen voor de babyuitzet ook tweedehands veel voordeliger verkrijgbaar, maar tweedehands shoppen kost ook weer tijd en de kwaliteit kan tegenvallen. Met Baby Exchangerie wil ze de mogelijkheid aan jonge ouders aanbieden om de belangrijkste spullen voor de babyuitzet gewoon te lenen. Kwalitatief hoogwaardige producten die je zo lang of kort als je ze nodig hebt kunt leasen. Dit spaart niet alleen kosten uit, maar is ook nog eens heel duurzaam omdat ze na jouw leenperiode gewoon weer opnieuw gebruikt worden in een ander gezin.

Hoe werkt het?

baby

Jouw persoonlijke babyuitzet samenstellen bij Baby Exchangerie is heel eenvoudig. Via de website kun je uit de uitzetlijst kiezen welke producten je wilt lenen. Je kunt zelf een selectie maken of kiezen voor een pakket. In dit pakket vind je alles wat nodig hebt voor de eerste maanden. Met de handige checklist weet je precies wat je mogelijk nodig kunt hebben voor de komst van jouw baby. In het aanbod van Baby Exchangerie vind je ontzettend veel verschillende producten waaronder babybedjes, kinderwagens, verschoontafels, borstkolven, babystoeltjes, draagzakken, babybadjes, aankleedkussens en nog heel veel meer. De mooie producten zijn van geliefde merken als Stokke, Babybjörn, Maxi-Cosi, Medela en Bébé Jou.

Elk product in het aanbod van Baby Exchangerie heeft een vaste prijs per maand. Je betaalt voor elk product dus maandelijks een vast bedrag. Heb je een bepaald product toch niet nodig? Of valt iets tegen? Dan kun je het gewoon retourneren. Bij elk product vind je handige informatie over het gebruik, de kwaliteit, de materialen én de gemiddelde gebruiksduur. Zo kun je je goed voorbereiden op de komst van jouw kleine.

Deelnemen?

baby

Wil je meer weten over Baby Exchangerie? Bezoek dan de website en vind daar alle informatie over hun aanbod en de voorwaarden. Via de website kun je ook een handige offerte aanvragen voor de producten die jij denkt nodig te hebben voor de komst van de baby. Zo weet je precies wat je kunt verwachten zonder nog ergens aan vast te zitten.There are no comments

Add yours