mondkapjes

Tips voor duurzame mondkapjes

Wie had ooit gedacht dat we in Nederland massaal met mondkapjes op zouden lopen? Ik in elk geval niet. Toch is dit onze nieuwe realiteit, net als het overmatig gebruiken van desinfecterende gel, de 1,5 meter afstand van elkaar op straat en het vele thuiswerken. Sinds kort zijn mondkapjes verplicht om te dragen in het openbaar vervoer en daarom is er steeds meer vraag naar. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die kiezen voor wegwerpmondkapjes die na één keer gebruik in de prullenbak verdwijnen. Ontzettend verspillend natuurlijk en die mondkapjes zijn, door de schaarste, ook nog eens heel erg duur. Het is beter om te investeren in een duurzaam mondkapje dat herbruikbaar is en op eerlijke wijze is gemaakt. Ik tip graag een aantal duurzame mondkapjes die gemaakt zijn van duurzame materialen en onder eerlijke omstandigheden.

Blyde x Makers Unite

mondkapjes

Het pr-bureau Blyde heeft afgelopen week, in samenwerking met Makers Unite, een duurzame limited edition lijn van mondkapjes met activistische teksten uitgebracht. Deze mondkapjes zijn gemaakt van duurzame reststoffen van Kings of Indigo en worden lokaal geproduceerd door Makers Unite. Dit is een start-up waar lokale Amsterdammers en nieuwkomers, zoals vluchtelingen, migranten en asielzoekers, elkaar ontmoeten. De mondkapjes kosten € 10,79 per stuk en de verzending gebeurt klimaatneutraal in een composteerbare verpakking. Ze zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar positivefootprint@blyde.nl.

BORO*MINI mondkapjes

Het duurzame kledingmerk BORO*MINI produceert normaliter mooie kinderkleding, maar heeft nu ook een lijn met diverse eerlijk geproduceerde mondkapjes uitgebracht. Het mooie aan deze lijn van mondkapjes is dat er ook mondkapjes beschikbaar zijn voor kinderen én er zelfs pakketten worden verkocht zodat elk lid van het gezin een eigen duurzaam mondkapje heeft. De mondkapjes zijn handgemaakt in het Amsterdamse atelier en gemaakt van restmaterialen. Bestellen kan via de website van BORO*MINI en de pakketten zijn verkrijgbaar vanaf €20,-.

Nooboo mondkapjes

De mondkapjes van Nooboo worden gemaakt van 100% biologisch bamboe en onderscheiden zich daarmee van de rest van het aanbod. Bamboe is een duurzaam en snelgroeiend materiaal dat tegenwoordig erg populair is voor het produceren van kleding. Een pakket van 2 mondmaskers en een draagzakje is verkrijgbaar voor €39,90 en te bestellen via de webshop van Nooboo.

Renske de Greef mondkapjes

Renske de Greef ken je misschien wel van haar leuke strips en columns, maar sinds kort heeft ze ook haar eigen lijn mondkapjes uitgebracht. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in de kleuren groen, roze en blauw met haar kenmerkende leuke afbeeldingen erop. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen en geproduceerd door duurzame drukkerij Twee Jongens. De mondkapjes zijn €17,- per stuk en te bestellen via het Instagramaccount Renske Stript.

i-did mondkapjes

i-did produceert normaliter duurzame producten van vilt, maar is tijdens de corona crisis overgestapt naar de productie van onder andere herbruikbare mondkapjes. De producten worden gemaakt van gerecyclede materialen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mondkapjes zijn te bestellen in de kleuren grijs en blauw voor €6,50 per stuk. Je vindt het aanbod in de webshop van i-did.

Goat Organic Apparel mondkapjes

Het Nederlandse fair fashion merk Goat werkt samen met Saint Muze om mondkapjes te maken van restmaterialen. De opbrengst van de verkoop wordt voor 100% gedoneerd aan Because we Carry: een stichting die hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos. De mondkapjes worden voor € 14,95 per stuk verkocht via de website van Goat Organic Apparel. Je moet er wel snel bij zijn want deze week wordt de derde, en laatste, batch in de verkoop gedaan en de verkoop gaat snel.

Armed Angels mondkapjes

Je kunt de mondkapjes van Armed Angels niet gemist hebben op social media. Met de sprekende teksten waren de mondkapjes al snel favoriet. De zwarte en witte mondkapjes zijn gemaakt van biologisch katoen en verkrijgbaar met of zonder print voor €10,- per stuk. Bestellen kan via de website van Armed Angels. Voor elke verkoop wordt €2,- van de opbrengst gedoneerd aan Artsen Zonder Grenzen.

Alchemist Fashion mondkapjes

De mondkapjes van Alchemist zien er misschien uit als wegwerpexemplaren, maar deze zijn toch echt herbruikbaar en uitwasbaar. Ze zijn geproduceerd in Portugal en gemaakt van 100% biologische katoen. Je kunt een pakket van 4 herbruikbare mondkapjes kopen voor € 30,-. De mondkapjes zijn te bestellen via de website van Alchemist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *