fruit

De leukste pluktuinen in Drenthe

Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan een pluktuin? In een pluktuin kun je zelf jouw bosje bloemen of verse fruit plukken of zelf de kruidenmix voor een vers kopje thee samenstellen. Het is een ideaal alternatief voor mensen die zelf geen tuin hebben of geen groene vingers hebben, maar wel graag willen genieten van verse groente, fruit en een mooie bos bloemen rechtstreeks van het land. Er zijn pluktuinen te vinden door heel Nederland, van kleine tuinen bij particulieren tot grote akkers behorend bij het erf van een boer. Ik zet de leukste pluktuinen in Nederland voor jullie op een rij. In deze editie vind je de leukste pluktuinen in Drenthe.

maps Drenthe

Bosjes Fruit

 • De pluktuin van Bosjes Fruit hoort bij het akkerbouwbedrijf en geeft bezoekers de gelegenheid zelf hun seizoensfruit te plukken
 • fruit
 • Bosje 3, 9511 PH Gieterveen
 • https://www.bosjesfruit.nl/

Calendula Tuin- en kringloopwinkel

De Groene Stap

Pluktuinen Zeldenrust

Tuin voor Zwaantje

 • Tuin voor Zwaantje is een zelfoogsttuin in Annen volgens het CSA-principe waar leden met een jaarabonnement zelf hun groente mogen oogsten
 • groente
 • Spijkerboorsdijk, 9468 CG Annen
 • https://www.tuinvoorzwaantje.com/

Zelfoogsttuin De Keuterij

 • Een zelfoogsttuin waar je met een abonnement naar keuze zelf groente kunt oogsten
 • groente
 • Zevenhuisterweg 13, 9311 VA Nieuw-Roden
 • https://dekeuterij.org/

Het aanbod aan pluktuinen in Nederland is enorm uitgebreid. Voor meer overzicht van de pluktuinen die bij jou in de buurt te vinden zijn, kun je een kijkje nemen op de overzichtskaart van pluktuinen in Nederland. En hieronder vind je de leukste pluktuinen in de andere provincies:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *