goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #162

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Uber Green

Uber Green

Deze week heeft Uber de groene ritten van Uber Green gelanceerd. Via het platform kunnen gebruikers nu ook een volledig groene rit boeken door een elektrische auto te bestellen. Nederland is het allereerste land waar Uber Green landelijk is geïntroduceerd. Met deze nieuwe dienst wil Uber elektrisch rijden stimuleren en klanten milieuvriendelijkere opties bieden. Daarnaast krijgen chauffeurs van elektrische auto’s van Vandebron, een samenwerkingspartner van Uber, een laadpas met duizend gratis groene kilometers ter aanmoediging.

Plastic wegwerpproducten verboden

plastic bestek

Vanaf 3 juli volgend jaar wordt het plasticprobleem in Nederland eindelijk flink aangepakt. Veel plastic wegwerpproducten worden verboden, er wordt meer informatie gegeven over alternatieven voor plastic én meer plastic producten zullen worden gerecycled. De maatregelen zijn het gevolg van een Europees besluit en zijn dus in heel Europa van kracht. Plastic wegwerpbestek, plastic wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes zijn vanaf dan verboden en er wordt strenger opgetreden tegen vervuilers.

Duurzaam wonen

tiny house

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in duurzaam wonen. Dat zie je niet alleen terug in het aantal huizen met zonnepanelen, duurzame energie en andere slimme innovaties, maar ook in de interesse in ‘alternatieve’ woonvormen. Het aantal tiny houses, containerwoningen en ecodorpen neemt flink toe en de interesse in zo’n woning in de toekomst ook. Deze toffe nieuwe woonvormen zijn mooi in beeld gebracht in het online thema magazine ‘Project Duurzaam Wonen‘ van Naomi, Dewi, Charlène en Sharon. Dit magazine is tot stand gekomen als opdracht van de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie. De foto’s van deze prachtige duurzame woningen die ze hebben gemaakt en de interviews die ze hebben gehouden zijn in dit magazine samengebracht. Daarnaast kun je het project ook volgen op Instagram voor nog meer inspiratie.

Low impact website van Organic Basics

laptop

Heb jij wel eens gehoord van een low impact website? Tot deze week ik ook niet, maar door Het Zero Waste Project maakte ik kennis met dit mooie initiatief. Het modemerk Organic Basics heeft namelijk hun low inpact website gelanceerd waarmee ze de CO2 uitstoot flink willen reduceren. Dit houdt in dat de website van Organic Basics geen grote afbeeldingen of video’s bevat, wat de laadtijd en het verbruik van MB’s aanzienlijk verminderd. Daarnaast krijgen gebruikers zicht op hun verbruik tijdens het browsen op de website en dat is best informatief. De meeste mensen hebben namelijk helemaal geen idee van de impact van hun internetgebruik. En is er geen hernieuwbare energie beschikbaar voor de website? Dan gaat de site offline. Het is mooi dat het bedrijf ook op deze manier nadenkt over duurzaam ondernemen en mensen zo bewust maken van hun verbruik door simpelweg te browsen.

Bron foto 2: Kirsten van SantenThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge