goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #161

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Slow Fashion Season 2020

fashion

Ook dit jaar wordt via CollAction het Slow Fashion Season georganiseerd: een crowdacting campagne waar mensen over de hele wereld zich bij aansluiten en de keuze maken om een seizoen lang te kiezen voor duurzame en eerlijke kleding. Vorig jaar deden er maar liefst 14.487 mensen mee en dit jaar hopen de organisatoren dat de community zal uitbreiden tot 25.000 mensen. Met deze actie willen de deelnemers en organisatoren aandacht vragen voor de huidige problematiek in de fashion industrie en laten zien dat het ook echt anders kan. Meld je snel aan en doe mee! Het Slow Fashion Season vindt plaats van 21 juni tot en met 21 september.

Natuurdromers

bos

Ben jij een liefhebber van natuur en wandelen en droom je van een eigen huisje in het bos, een grote moestuin, zero waste leven of de wereld over trekken in je eigen camper? Dan kun je vanaf nu al jouw plannen bespreken op het forum van Natuurdromers! Het forum is opgericht door Jennie Gielen en is bedoeld om gelijkgestemden een online plek te geven om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Je kunt er ervaringen uitwisselen, advies inwinnen, nieuwe mensen leren kennen en in de toekomst ook online workshops volgen. Word dus snel lid en wie weet spreek ik je daar!

Forteiland Pampus wordt zelfvoorzienend

windenergie

Forteiland Pampus, gelegen in het IJmeer en bereikbaar via Muiden, is een kunstmatig eiland dat in de 19e eeuw is aangelegd als onderdeel van een verdedigingslinie van Amsterdam. Nu is het eiland vooral een toeristentrekpleister en worden er diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. En binnenkort zal het forteiland een inspiratie zijn qua duurzaamheid. Het eiland, dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed, zal namelijk binnenkort helemaal zelfvoorzienend en fossielvrij worden. Het plan is om het eiland in 2022 klimaatneutraal te laten zijn met onder andere een energiezuinig paviljoen op het eiland, een zonneveld, een biovergister én windturbines.

The Green Girls Club Podcast

The Green Girls Club Podcast - Cover

Ben je bezig met het verduurzamen van jouw leven én luister je graag naar podcasts? Dan heb ik een goede tip voor je! Onlangs is namelijk The Green Girls Club Podcast van start gegaan. In deze podcast onderzoekt Marieke van den Berg wekelijks met diverse experts de dilemma’s, inzichten en dromen die komen kijken bij een duurzaam leven. De eerste twee afleveringen staan al online en gaan over groene invloed met jouw portemonnee en over het vinden van een duurzame baan of invloed hebben binnen jouw huidige positie. De podcastafleveringen zijn onder andere via Spotify te luisteren.There are no comments

Add yours