knutselen

Duurzaam knutselen met wenskaarten

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met oude wenskaarten.

Slinger

Van oude kaarten maak je heel eenvoudig een superleuke slinger die je keer op keer weer kunt gebruiken voor verjaardagen en andere feestelijke aangelegenheden.

Nieuwe wenskaarten

Minimalism Game

Van de leukste oude wenskaarten kun je natuurlijk ook weer nieuwe kaarten maken. Met een beetje creatief knip- en plakwerk maak je zelf de leukste nieuwe kaarten voor verjaardagen en andere feestdagen.

Speelhuisje

wenskaarten

Van enkele oude wenskaarten kun je ook een ontzettend leuk speelhuisje maken. Leuk om met de kinderen samen te doen en ze hebben gelijk een leuk huisje om mee te spelen. Het idee vind je op Artists Helping Children.

Puzzel

Als je kinderen hebt die gek zijn op puzzelen, hoef je natuurlijk niet telkens een nieuwe puzzel te kopen. Maak ze gewoon samen van oude wenskaarten. Het idee is te vinden op Kids Activities.

Versierde blokken

Van een stel blokken en oude (kerst)kaarten kun je heel eenvoudig leuk versierde blokken maken. Gebruik de afbeeldingen om een leuke puzzel van de blokken te maken of de letters om de kinderen uit te dagen om woorden te maken.There are no comments

Add yours