aloe vera

8 handige toepassingen van aloë vera

Al jaren hebben wij een flink aantal aloë vera planten in huis. De plant is heel makkelijk in onderhoud, werkt luchtzuiverend, is eenvoudig te vermeerderen én heeft allerlei fantastische toepassingen. Wij zouden niet meer zonder de aloë vera in huis kunnen. Er zijn een heleboel verschillende soorten aloë vera, wel 320 varianten, maar het is de aloe vera barbadensis miller die het meest verkocht wordt én gebruikt wordt vanwege de fijne eigenschappen. Ik zet 10 handige toepassingen van aloë vera voor jullie op een rij. Na het lezen van dit artikel wil jij geheid ook deze plant in huis.

Waarom is aloë vera zo veelzijdig en handig?

aloe vera

De aloë vera plant wordt al heel lang geprezen vanwege de heilzame werking van het binnenste van de plant, ook wel de gel genoemd. Deze gel wordt in allerlei verzorgingsproducten gebruikt, maar kun je ook thuis oogsten van de plant. Snijd een stengel van de plant af, snijd het groen rondom weg en gebruik het binnenste van de plant voor diverse doeleinden. Je kunt het direct na het snijden gebruiken, maar ook pureren om er een echte gel van de maken. De plant bestaat grotendeels uit water, maar bevat ook diverse vitaminen, mineralen en antioxidanten. Hierdoor werkt de gel verkoelend en verzorgend. Maar de plant bevat ook de stof anthraquinone. Deze stof werkt pijnstillend en antibacterieel. Het is dus niet gek dat de plant zo’n geliefd huis-, tuin- en keukenmiddeltje is.

Toepassingen van aloë vera

aloe vera

Bij jeuk en irritatie

Aloë vera helpt goed bij een jeukende en geïrriteerde huid. De gel kalmeert de huid direct en biedt verlichting.

Bij verbranding

Heb jij je verbrand tijdens het koken? Geen nood! Gebruik ook hiervoor de gel van de aloë vera. Smeer het op de aangedane plek en je merkt direct verlichting.

Bij insectenbeten

Ben je geprikt door een mug? Dan werkt de gel direct verlichtend voor de jeuk en irritatie.

Bij zonnebrand

De gel van de plant werkt direct verkoelend en dat is heerlijk bij een verbrande huid. Daarnaast wordt de huid ook goed verzorgd en dat is essentieel na zonnebrand.

Bij littekens

Aloë vera zorgt voor een versnelde wondheling en kan daardoor helpen bij het voorkomen en het verminderen van littekens. Daarnaast kan het de trekkerige sensatie van helende wonden verminderen.

Bij een droge huid

De gel van de plant trekt vrij snel in de huid en heeft een hydraterend effect.

Voor een elastische huid

Vanwege de voordelen voor een elastische en gezonde huid wordt aloë vera in heel veel verzorgingsproducten gebruikt. Maar een eigen plant in huis om gel van de maken is natuurlijk veel makkelijker.

Bij blaren

Heb je na een lange dag lopen of een harde dag werken blaren op je voeten of handen? Dan biedt de gel direct verlichting na het smeren.There are no comments

Add yours