goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #157

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Morgen wordt vandaag bedacht

Met de slogan ‘Morgen wordt vandaag bedacht’ is deze week het Nederlandse initiatief Change Inc gelanceerd. Dit initiatief is een samenwerking tussen het businessplatform DuurzaamBedrijfsleven en ruim 100 Nederlandse bedrijven. Change Inc wil laten zien hoe bedrijven nu al werken aan de toekomst en roept andere bedrijven op om na te delen over hun toekomst en onderdeel te worden van de verandering. Bij Change Inc zijn bedrijven als Grolsch, Rabobank, Hak en Plus aangesloten. Op de website van Change Inc is voor iedereen te zien hoe dit toekomstbeleid eruit ziet bij deze bedrijven. Je leert meer over de toepassingen van waterstof, de implementatie van veldrobots in de agrarische sector, zero waste bierbrouwen en heel veel meer. Ik vind het initiatief heel inspirerend, vooral omdat het een groot voorbeeld is voor andere bedrijven in diverse sectoren.

De EU schrapt subsidies voor vleesreclame

koeien

Deze week ontdekte ik dat de EU eindelijk de miljoenensubsidies voor vleesreclames schrapt. De Europese Unie betaalde in de afgelopen vier jaar zo’n 94 miljoen euro mee aan de promotie van vlees. In 2019 alleen al was dit 22,5 miljoen! En dat terwijl onze consumptie van vlees juist nu zo’n probleem vormt. De geschrapte subsidie voor de vleesreclame is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat vergeleken met de overige subsidies voor de veeteelt, maar het is een fantastisch begin.

Langste natuurdak van Nederland

In Rotterdam is sinds kort het langste natuurdak van Nederland te vinden. Op het woongebouw de Peperklip op Zuid is een natuurdak van maar liefst 7000 vierkante meter gerealiseerd. Het dak is een samenwerking tussen woningcorporatie Vestia en de gemeente Rotterdam en is ontworpen door hovenier Van de Tol. Op het dak staan de thema’s water, hout, grind en heuvels centraal. Je vindt er sedum, kruiden, vaste planten, boomstammetjes en zelfs waterpoeltjes zodat er diverse biotopen ontstaan. Met dit dak willen ze de biodiversiteit in de stad stimuleren en meer groen realiseren. De planten op het dak trekken namelijk allerlei insecten aan, geven verkoeling op warme dagen, houden water langer vast tijdens regenval en het oogst nog aantrekkelijker ook! Het groendak is onderdeel van de plannen van Rotterdam om een klimaatbestendige en weerbare stad te worden.There are no comments

Add yours