bloem

Dat is pas goed nieuws! #156

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Een autoluw Parijs

parijs

Wie wel eens in Parijs is geweest, weet dat de stad altijd een drukte van jewelste is met auto’s. Dat is niet alleen voor de bereikbaarheid van de stad een drama, maar ook voor het milieu. Al die auto’s zorgen namelijk voor heel veel uitstoot. Dat de huidige corona crisis een katalysator is voor veel duurzame verandering blijkt ook nu. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft namelijk aangekondigd dat de stad na de lockdown niet meer terug kan gaan naar de situatie hiervoor. Ze weigert de gezondheidscrisis te verergeren met nog meer uitstoot. Tijdens de lockdown waren auto’s in de stad drastisch verminderd en was de luchtvervuiling ook enorm afgenomen. Parijs had al langer het plan om het autoverkeer terug de dringen, maar de huidige crisis heeft de noodzaak hoger gemaakt. Door het introduceren van fietspaden, het openbaar vervoer een impuls te geven en auto’s actief te weren uit de binnenstad, hopen ze de luchtvervuiling in Parijs ook na de crisis laag te houden.

Rotterdam gaat aan de geveltuinen

geveltuin

In Rotterdam is een nieuwe challenge gaande. De organisatoren van @1000geveltuinen willen voor 30 september 2020 maar liefst 1000 geveltuinen in Rotterdam laten aanleggen. Dit doen ze samen met de bewoners van de stad. Een geveltuin is namelijk goed voor de biodiversiteit in de stad, verbetert het aanzien van de straat, zorgt voor betere afwatering en werkt als een natuurlijke airco. En het mooie is dat een geveltuin legaal mag worden aangelegd door iedere bewoner! De geveltuin mag maximaal 45 centimeter uit de gevel aangelegd worden en iedereen mag dit initiatief nemen. Dus wip die stenen eruit en leg je eigen geveltuin aan. En als je jouw adres mailt naar de organisatoren van dit initiatief win je misschien zelfs wel een geveltuin!

Het Duurzame Gezin

Wil je tips om met jouw gezin zo duurzaam mogelijk te leven? Dan kun je natuurlijk al een heleboel informatie op Awkward Duckling vinden, maar sinds deze week ligt het boek ‘Het duurzame gezin’ van Ellen Dictus en Nikolas Sterck in de boekhandel. Deze twee zijn het brein achter Sustainable Family: een succesvol Instagramaccount en blog. In het boek vind je volop tips voor duurzaamheid in het gezin, het huis, op reis, in de kledingkast en nog heel veel meer. Vooral tips over het geven van duurzame (kinder)feestjes en het voeren van een gesprek over duurzaamheid met de kinderen zijn waardevolle aanvullingen op andere boeken over duurzaamheid. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 24,99.

Gratis tuinvogelcursus

vogel

Wil je graag meer weten over de tuinvogels in ons eigen land? Dan kun je nu via De Vogelbescherming een leuke (en gratis!) cursus Tuinvogels in Nederland volgen. In 10 online lessen leer je alles over het herkennen van de meest voorkomende vogels in ons land én hun geluiden. Ontdek allerlei leuke weetjes over de ekster, heggenmus, houtduif, pimpelmees, zanglijster, spreeuw en nog heel veel meer soorten vogels. Aanmelden kan via de website van De Vogelbescherming.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours