goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #155

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Duurzame Week Festival

Duurzame Week

Vanwege de corona crisis kunnen heel veel evenementen in het jaar niet doorgaan. Gelukkig zijn ondernemers en organisatoren creatief. Zo heeft de organisatie van de Duurzame Week besloten om een online Duurzame Week Festival te organiseren. Van 20 tot en met 28 juni zullen er elke dag tussen 16.00 uur en 21.00 uur diverse lezingen, panelgesprekken en workshops over diverse duurzame thema’s worden georganiseerd in een online omgeving. Deze activiteiten zijn interactief én gratis toegankelijk voor iedereen! Ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen en het programma.

Duurzaam nu of nooit

VPRO-Tegenlicht

Tegenlicht is één van mijn meest favoriete Nederlandse programma’s. De onderwerpen zijn altijd actueel en er wordt diep ingegaan op belangrijke zaken als duurzaamheid, economie, (on)gelijkheid, gezondheid, migratie en technologie. Dit weekend wordt de Tegenlicht aflevering ‘Duurzaam nu of nooit’ uitgezonden. Deze aflevering staat in het teken van de internationale klimaataanpak. Deze staat, door de coronacrisis, in veel landen op pauze. Maar kunnen we ons deze pauze wel veroorloven? En zouden we de crisis niet juist moeten aangrijpen om duurzame verandering door te zetten? Aan het woord komen onder andere Marjan Minnesma, directeur Stichting Urgenda, Bas Eickhout, lid van het Europees Parlement namens De Groenen/Vrije Europese Alliantie, en Joyeeta Gupta, hoogleraar Climate Change Law & Policy aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De aflevering wordt zondag 10 mei om 22.15 uur uitgezonden op NPO2.

‘Dingen anders doen als je niet naar buiten mag’ gratis e-book

Dingen anders doen

Onlangs bracht Lianne Keemink, ook wel bekend als The Self Help Hipster, het ontzettend leuke boek ‘Dingen anders doen‘ uit. Om je alvast een voorproefje te geven, en om iedereen te voorzien van tips in deze gekke tijden, heeft Lianne daarnaast deze week het leuke e-book ‘Dingen anders doen als je niet naar buiten mag’ uitgebracht. Het e-book is helemaal gratis en staat vol tips en anekdotes over ‘het grote Thuisblijven van 2020’. Je kunt het e-book hier gratis downloaden.

Bron foto 1: Duurzame Week
Bron foto 2: Martijn Cousijn voor VPRO TegenlichtThere are no comments

Add yours