goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #154

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Wetenschappers brengen de Nederlandse flora en fauna in kaart

Nederland

In Trouw las ik deze week over het nieuwe megaproject dat Nederlandse wetenschappers gaan ondernemen. Ze gaan namelijk alle soorten planten, dieren, schimmels en algen in ons land identificeren. Er is nog te weinig bekend over de flora en fauna in ons land en door dit project kan de werkelijke biodiversiteit in Nederland in kaart worden gebracht. Dit kan helpen bij toekomstig natuurbeleid, voedselproductie en bij de problemen die gepaard gaan met klimaatverandering. Wat een prachtig project!

Positive Eating Challenge

fruit

Op 1 mei is de Positive Eating Challenge van start gegaan. Deze challenge is een initiatief van Nienke Gottenbos en haar team van De Groene Vrouw. Met deze challenge willen ze gedurende 2 weken dagen deelnemers stimuleren gezonder en evenwichtiger te eten door een positieve benadering van voeding. Dit doen ze door deelnemers stil te laten staan bij één belangrijke vraag: Wat voegt dit toe aan mijn lijf? Stel je bij alles wat je wilt eten de vraag wat dat product gaat doen voor jouw lichaam en wat het toevoegt qua energie, functie en voedingswaarde. Op deze manier leg jij jezelf geen restricties op, maar ben je wel kritisch op elke hap die je neemt. Je staat bewust stil bij jouw maaltijden en zult, na jezelf herhaaldelijk die ene vraag te hebben gesteld, kritischer zijn op wat je in jouw lichaam stopt. Althans, dat is de bedoeling van deze challenge. Geen restricties dus en geen onnodige moeilijkdoenerij, maar wel een heleboel aansporing en tips om vaker de verantwoorde keuze te maken. Meedoen aan de challenge kan nog steeds en is helemaal gratis! Schrijf je in via de website van De Groene Vrouw.

Mei Plasticvrij

plastic bestek

Ondanks de huidige crisis vergeten veel mensen niet dat duurzaam leven ook hoog op onze agenda zou moeten staan. De Belgische duurzame campagne Mei Plasticvrij is afgelopen vrijdag daarom gewoon van start gegaan, ondanks de maatregelen in het land. Via de website van Mei Plasticvrij ontvangen deelnemers tips om plastic terug te dringen en met de hashtag #meiplasticvrij kunnen mensen online hun eigen ervaringen delen en andere inspireren.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge