wasknijpers

Duurzaam knutselen met wasknijpers

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met oude wasknijpers.

Wasknijperpoppetjes

Deze wasknijperpoppetjes zijn zó leuk en je kunt er eindeloos mee variëren. De DIY is te vinden op Moms & Crafters.

Vliegtuigen

Met een paar wasknijpers en houten ijsstokjes maak je in een handomdraai deze leuke vliegtuigen! Het idee is afkomstig van Create Craft Love.

Eenhoorns en draken

Hoe ontzettend leuk zijn deze poppetjes?! Je kunt de afbeelding gratis downloaden op Adventure in a Box. Na het inkleuren kun je ze eenvoudig bevestigen aan een wasknijper.

Wasknijperdino

Dit is een leuke DIY voor de allerkleinsten. Met een schaaltje verf, een dinotekening en wat wasknijpers kunnen ze zich heel lang vermaken. Het idee is afkomstig van No Time For Flashcards.

Wasknijperbijtjes

Deze bijtjes gemaakt van wasknijpers zijn ontzettend leuk én ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het is het ideale DIY project voor kleuters. Het idee is te vinden op The Craft Train.There are no comments

Add yours