was

5 DIY schoonmaakmiddelen voor de was

Natuurlijk kun je voor elke klus in huis een passend schoonmaakproduct in de supermarkt vinden, maar heb jij je wel eens verdiept in deze producten? Veel van de reguliere schoonmaakproducten bevatten allerlei schadelijke chemicaliën voor een zo goed mogelijke reiniging. De parfums en conserveringsmiddelen in schoonmaakmiddelen kunnen mogelijk huidirritatie en luchtwegproblemen opleveren en van diverse veelgebruikte oplosmiddelen en oppervlakte actieve stoffen en parfums is zelfs bekend dat ze verminderde vruchtbaarheid als gevolg hebben. Niet iets waar je dagelijks mee in aanraking wilt komen, toch? Daarbij verontreinigen al deze middelen het milieu via het water dat we na het schoonmaken door het toilet kieperen. Hoog tijd dus dat we hier bewustere keuzes gaan maken. Gelukkig zijn er steeds meer milde en ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar die uitstekend schoonmaken met duurzamere en veiligere ingrediënten. Maar heb je eigenlijk wel eens overwogen om gewoon je eigen schoonmaakmiddelen te maken? Van een paar eenvoudige ingrediënten, die je vaak al gewoon in huis hebt, maak je in een handomdraai je eigen schoonmaakproducten. In dit artikel deel ik 5 recepten voor DIY schoonmaakmiddelen voor de was.

Drogerballen

Door drogerballen te gebruiken in de droger, wordt de was zachter, minder statisch, minder gekreukeld én het ruikt nog heerlijk ook. Deze drogerballen kun je zelf maken met de handige DIY van Live Simply.

Vloeibaar wasmiddel

wasmachine

Met mijn recept voor vloeibaar wasmiddel kun je eenvoudig en voordelig de was doen. Voeg eventueel soda toe voor de witte was.

Wasverzachter

wasmachine

Zelf maak ik nooit gebruik van wasverzachter, maar ik weet dat sommige mensen niet zonder kunnen. Gelukkig kun je dit ook eenvoudig zelf maken. Azijn alleen al is genoeg voor een wasverzachtend effect, maar voor een heerlijk geurende wasverzachter is dit recept van One Good Thing een aanrader.

Drogerdoekjes

Voor een zachte en heerlijke geurende was zijn deze herbruikbare drogerdoekjes een uitkomst. Je kunt ze keer op keer weer gebruiken en eindeloos variëren met de geur. De DIY voor deze drogerdoekjes vind je op Attainable Sustainable.

Waspoeder

Als je liever waspoeder gebruikt dan vloeibaar wasmiddel, dan is dit recept een aanrader. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en dit recept van Our Oily House ben je in een mum van tijd klaar.

Voor nog meer handige DIY recepten voor het huishouden kan ik onderstaande boeken warm aanbevelen:

Wil je graag meer recepten voor DIY schoonmaakmiddelen? Check dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *