huiskamer

5 DIY schoonmaakmiddelen voor de vloer

Natuurlijk kun je voor elke klus in huis een passend schoonmaakproduct in de supermarkt vinden, maar heb jij je wel eens verdiept in deze producten? Veel van de reguliere schoonmaakproducten bevatten allerlei schadelijke chemicaliën voor een zo goed mogelijke reiniging. De parfums en conserveringsmiddelen in schoonmaakmiddelen kunnen mogelijk huidirritatie en luchtwegproblemen opleveren en van diverse veelgebruikte oplosmiddelen en oppervlakte actieve stoffen en parfums is zelfs bekend dat ze verminderde vruchtbaarheid als gevolg hebben. Niet iets waar je dagelijks mee in aanraking wilt komen, toch? Daarbij verontreinigen al deze middelen het milieu via het water dat we na het schoonmaken door het toilet kieperen. Hoog tijd dus dat we hier bewustere keuzes gaan maken. Gelukkig zijn er steeds meer milde en ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar die uitstekend schoonmaken met duurzamere en veiligere ingrediënten. Maar heb je eigenlijk wel eens overwogen om gewoon je eigen schoonmaakmiddelen te maken? Van een paar eenvoudige ingrediënten, die je vaak al gewoon in huis hebt, maak je in een handomdraai je eigen schoonmaakproducten. In dit artikel deel ik 5 recepten voor DIY schoonmaakmiddelen voor de vloer.

Allround vloerreiniger

Als je op zoek bent naar een allround reiniger voor diverse type vloeren, dan is dit eenvoudige DIY recept van Live Simply een aanrader. Met slecht drie ingrediënten kun je deze reiniger op elke vloer gebruiken.

Allround allesreiniger met alcohol

Op het blog van Housewife How-to’s vind je een handig recept voor een allesreiniger dat voor veel verschillende soorten vloeren geschikt is.

Reiniger voor stenen vloeren

vloer

Op het blog van Anne Drake vind je een eenvoudige reiniger voor diverse typen stenen vloeren. Met slechts een paar ingrediënten maak je zo effectief schoon.

Reiniger voor houten vloeren

Wil je jouw houten vloeren goed onderhouden? Dan vind je op Modern Castle een handige gids voor het reinigen en verzorgen van houten vloeren, inclusief een aantal handige DIY recepten.

Vloerbedekking vlekverwijderaar

vloer

Iedereen met vloerbedekking of kleden in huis weet hoe lastig het kan zijn om vlekken hieruit te verwijderen. Gelukkig kun je voor elk type vlek wel een geschikte reiniger vinden. Op Real Simple vind je een eenvoudig DIY recept op basis van wasmiddel, maar het artikel staat ook boordevol tips voor het reinigen van diverse soorten vlekken op allerlei soorten vloerbedekking. Een aanrader!

Voor nog meer handige DIY recepten voor het huishouden kan ik onderstaande boeken warm aanbevelen:

Wil je graag meer recepten voor DIY schoonmaakmiddelen? Check dan ook zeker deze artikelen:

2 gedachten over “5 DIY schoonmaakmiddelen voor de vloer”

  1. zerowastemiddendelfland

    Ik heb een ouderwetse granieten vloer in de keuken en die wordt prachtig met ouderwetse groene zeep. Komt een mooie glans over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *