kleding

Deeleconomie in beeld: Bundles

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Bundles

wasmachine

Onze spullen in huis hebben een enorm grote impact. Niet alleen bij gebruik, maar ook bij productie en vervoer. Vooral onze apparaten hebben een grote milieu impact. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor duurzame apparaten die lang meegaan, goed gerepareerd kunnen worden en kwaliteit leveren. Deze apparaten zijn echter vaak een stuk duurder en niet voor iedereen beschikbaar. Maar Bundles biedt hier uitkomst. Met een abonnement bij Bundles kun je een wasmachine, droger, vaatwasser, koffiezetapparaat en zelfs een matras huren. Hiervoor werken ze samen met grote bedrijven als Miele, Siemens en Koru. De klant huurt de producten bij Bundles en zij zorgen voor de plaatsing, het onderhoud, de vervanging en zelfs de recycling van de apparaten na de levensduur. Bundles is opgericht door Marcel Peters in 2013. Het bedrijf is begonnen met het aanbieden van abonnementen voor wasmachines, maar al gauw waren er ook drogers, vaatwasmachines, koffiezetapparaten en boxsprings en matrassen te huur in de vorm van een abonnement.

Hoe werkt het?

koffie

Wil je graag een wasmachine, droger, vaatwasmachine, koffiezetapparaat of een bed leasen via Bundles? Dan kan dit allemaal direct via de website. Zoek op de website naar het type abonnement waar je in geïnteresseerd bent. Hier heb je keuze uit diverse soorten abonnementen met verschillende maandprijzen. Zo kun je bij het slaapabonnement kiezen uit 3 verschillende typen bedden en bij het vaatwasabonnement voor een vrijstaande vaatwasser of een inbouwmodel. De leaseprijs bestaat uit een maandelijks vaststaand bedrag én eventueel een variabel bedrag. Dit is bijvoorbeeld de prijs per wasbeurt, de prijs per kop koffie of de prijs per droogbeurt. Zo betaal je voor gebruik en niet voor bezit. Via de website kies je jouw favoriete abonnementsvorm, reken je de initiële kosten af en geef je jouw gegevens door. Het apparaat wordt vervolgens thuis geleverd en geïnstalleerd.

Bundles maakt gebruik van een slimme stekker om zo het verbruik van jouw apparaat bij te houden en met de Bundles WebApp heb je zelf ook inzicht in het verbruik en de kosten. Daarnaast kun je via Bundles ook (fairchain) koffie en (duurzaam) wasmiddel bestellen. Zo heb je altijd een voorraad voorhanden én een maximaal resultaat van jouw apparaat. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar waardoor je nergens permanent aan vast zit. Wel is het belangrijk om dan rekening te houden met eventuele kosten voor de verwijdering van de apparaten.

Deelnemen?

slaap

Wil jij graag gebruikmaken van de diensten van Bundles? Breng dan een bezoek aan de website van Bundles. Hier vind je alle informatie over hun diverse abonnementen en de voorwaarden. Via de website kun je ook via direct chat alle vragen stellen die je nog zou kunnen hebben.

1 gedachte over “Deeleconomie in beeld: Bundles”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *