goed nieuws

De 4 beste boeken voor klimaatoptimisme

We worden dagelijks om de oren geslagen met negatieve berichten over de staat van onze aarde. De poolkappen smelten sneller dan iemand voor mogelijk had gehouden, talloze diersoorten worden met uitsterven bedreigd en zelfs de corona crisis kan onze uitstoot niet zodanig beperken dat we de gemaakte klimaatdoelstellingen kunnen halen. Het is om moedeloos van te worden. En dat worden veel mensen ook. Steeds meer mensen zien het somber in met de toekomst van de planeet en de mensheid. Ik kamp zelf ook vrij regelmatig met deze sombere gevoelens over onze toekomst. Toch is er wel degelijk positief nieuws te melden en reden tot optimisme. Veel mensen, bedrijven en organisaties zetten alle zeilen bij om duurzamer te gaan leven en werken en de resultaten liegen er niet om. Veel positief nieuws deel ik wekelijks in mijn rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!‘. Maar als je meer behoefte hebt aan een hoopvolle blik op onze toekomst dan help ik je graag. Ik deel vandaag de 4 beste boeken voor klimaatoptimisme. Laat je opvrolijken en motiveren tot een duurzamer leven door deze inspirerende verhalen.

Hoe gaan we dit uitleggen

Hoe gaan we dit uitleggen

In het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van Jelmer Mommers wordt klimaatverandering uitgebreid onder de loep genomen. Hoe is het zover gekomen, wat is de huidige stand van zaken en, heel belangrijk, hoe kunnen we het tijd nog keren? Alhoewel het boek heel confronterend is, geeft Jelmer Mommers een positieve boodschap af. Na het lezen van dit boek weet iedereen dat ook zij volop invloed hebben op de koers die we varen. Je kunt ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ bestellen voor € 20,- of downloaden als e-book.

Drawdown

Project Drawdown

Dat er volop mogelijkheden zijn om de huidige klimaatverandering een halt toe te roepen, laat Project Drawdown duidelijk zien. Project Drawdown is een ambitieus plan om de opwarming van de aarde niet alleen af te remmen, maar ook om te keren. Het project werkt sinds 2014 aan het in kaart brengen, meten en onderzoeken van oplossingen voor de huidige klimaatproblemen. In het boek ‘Drawdown’ vind je alle 100 plannen die uit het onderzoek van het project naar voren zijn gekomen als oplossingen voor de huidige klimaatontwrichting. Het boek is te bestellen voor € 25,-.

De Verborgen Impact

De Verborgen Impact

Het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn is het ware handboek voor duurzame denkers en doeners geworden. Het boek geeft duidelijk inzicht in ons handelen op de planeet. Hoeveel invloed heeft ons consumentisme, ons eetpatroon en onze woonsituatie eigenlijk? Dat klinkt confronterend, maar het werkt juist empowering. De klimaatimpact door gebruik van producten en diensten is namelijk slechts een vijfde van de totale impact! De impact door productie, vervoer en verwerking blijft verborgen, maar is wel de grootste belasting voor ons milieu. Met deze kennis wordt duidelijk dat we met onze dagelijkse keuzes veel meer slagkracht hebben dan we ooit dachten! Het boek ‘De verborgen impact’ is te bestellen voor € 23,99.

Het klein verzet

Het Klein Verzet

‘Het klein verzet’ van Tine Hens is een indrukwekkend boek over ‘gewone’ mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor een betere toekomst. Van wildtuinierders tot een transitiestraat en van windmolenbouwers tot lokale ruil- en deeleconomieën: alles komt aan bod en het is enorm inspirerend om te lezen over al deze mensen die het heft in eigen handen nemen en hun direct leefomgeving beter en mooier maken. ‘Het klein verzet’ is te bestellen voor € 20,-.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *