Pasen koek

10 heerlijke vega(n) recepten voor Pasen

Het zonnetje schijnt, de bloemen bloeien en paasdagen staan voor de deur. We brengen ons huis in paassferen met mooie versieringen, verzinnen leuke paasknutsels voor de kinderen en natuurlijk willen we ook heerlijke gerechten op tafel zetten voor het paasontbijt, een uitgebreide brunch of een gezellig diner. Want dat we nu massaal thuis moeten blijven, betekent niet dat we er geen gezellig feestje van kunnen maken met smakelijke hapjes. Ik deel daarom in dit artikel een aantal heerlijke vega(n) recepten voor Pasen.

Vegan scones

ontbijt

Een uitgebreid ontbijt is toch wel één van de meest veelvoorkomende tradities rondom Pasen. Met deze vegan scones (met recept voor lemon curd!) van De Groene Meisjes zit je altijd goed.

Asperge en brie quiche

Ik ben groot fan van de recepten van Halfbaked Harvest. Ze zijn altijd een succes en ontzettend smaakvol. Deze quiche met asperges en brie kan dan ook niet misgaan. Niet vegan, wel vega.

Kaneelhaasjes van bladerdeeg

Deze bladerdeeg kaneelhaasjes van Allerhande zijn ontzettend makkelijk te maken, maar heel smaakvol. Ze passen uitstekend bij een uitgebreid paasontbijt en zijn favoriet onder jong én oud.

Gepocheerd ei met asperges en avocado

Een prachtig gepocheerd ei, asperges én avocado op toast? What’s not to like? Deze klassieker past fantastisch bij Pasen en is relatief eenvoudig te bereiden. Je vindt het recept op Tasting Table.

Aspergesalade

Een goede salade mag niet ontbreken tijdens het paasdiner en deze salade met tuinbonen en asperges van Bon Appétit is overheerlijk!

Scrambled tofu

Tijdens de paasdagen worden er veel eieren gegeten, maar als vegan kom je er dan bekaaid vanaf. Gelukkig kun je heel veel klassieke gerechten eenvoudig veganizen. Zo maak je van tofu een overheerlijke scrambled tofu die niet onderdoet voor scrambles eggs. Dit recept voor scrambled tofu van Lisa Goes Vegan is altijd een succes.

Aspergesoep

De lente is hét moment om te genieten van een overvloed aan asperges. Asperges mogen dan ook niet ontbreken tijdens de paasmaaltijden. Maak bijvoorbeeld de heerlijke aspergesoep van Uit Pauline’s Keuken.

Vegan citroentaart met meringue

Wil je flink indruk maken met Pasen? Dan is deze vegan citroentaart met meringue van Allerhande een aanrader.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn het hele jaar door een succes, maar mogen ook niet missen tijdens het paasontbijt. Wij gebruiken dit recept al jaren en het is altijd een feest. Je vindt het recept voor kaneelbroodjes op Weekend Bakery.

Sugar cookies

Hoe leuk zijn deze kleurrijke koekjes? Deze sugar cookies van Sally’s Baking Addiction zijn op allerlei manieren te versieren en brengen iedereen in paassfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *