goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #152

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zonnig lenteweer door minder verkeer

lente

Je hebt vast wel gemerkt dat we de afgelopen weken een ongekend zonnige en heldere lente hebben gehad. Alhoewel de coronacrisis vreselijk is, heeft het wel als bijkomend voordeel dat het verkeer flink is afgenomen. En dit heeft een positief effect op de luchtkwaliteit en zelfs ons weer. Vooral de afname in vliegverkeer heeft ertoe geleid dat de lucht meer helder is. Het resultaat is dat we dit jaar ongeveer twee keer zoveel zon hebben als vorig jaar. En dat doet ons allemaal, en alle planten in mijn tuin, erg veel goed.

De DJ100 is van start

Hoe gek deze periode ook is, sommige dingen gaan gewoon door zoals gebruikelijk, zoals de DJ100 verkiezing. Dit is een jaarlijkse verkiezing van de meest duurzame jonge koplopers van Nederland. De zoektocht naar de meest duurzame jonge koplopers loopt van 14 april tot en met 15 mei. Mensen kunnen zichzelf of iemand anders opgegeven via de website van de DJ100. Na 15 mei kiest een vakjury de 100 duurzaamste koplopers van 2020. Deze winnaars worden op donderdagavond 2 juli gepresenteerd. In het beste geval vindt dit plaats bij Circl in Amsterdam en anders worden de winnaars online bekend gemaakt.

De populariteit van vega snacks neemt toe

We hebben het de laatste jaren al kunnen waarnemen in de supermarkt: het assortiment aan vega(n) snacks, zoals vega frikandellen en kroketten, is enorm toegenomen. De populariteit van de vegetarische variant van deze klassieke snacks zal de komende jaren nog alleen maar toenemen. Snackgigant Mora streeft naar een assortiment dat voor de helft uit vega snacks bestaat in de komende 5 jaar. Dat is een fantastische ontwikkeling!

Grolsch gaat voor zero waste

Grolsch

Bierbrouwerij Grolsch zet grote stappen richting circulair en inclusief ondernemen. In hun Jaaroverzicht Duurzaam en Verantwoord Ondernemen 2019, dat deze week is gepubliceerd, is te lezen dat de duurzame projecten hun vruchten afwerpen. De bierbrouwerij hergebruikt maar liefst 99,8% van hun brouwerij afval en nagenoeg 100% van de verpakkingen op de Nederlandse markt zijn herbruikbaar. Maar dat is niet alles: vorig jaar zijn ze begonnen met de eerste stappen van fossiele brandstoffen naar herbruikbare brandstoffen. Grolsch streeft ernaar om in 2025 een volledig CO2-neutrale brouwerij te zijn.

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #152”

  1. Ik had echt geen idee dat minder vliegverkeer zorgt voor een meer heldere lucht! Op zich is het natuurlijk logisch, alleen had ik er nog nooit bij stilgestaan. Tof gevolg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *