goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #150

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Verbeterde luchtkwaliteit na lockdown

lucht

Het coronavirus stelt ons voor een moeilijke tijd. Veel mensen leven in sociale isolatie, mensen worden ziek of overlijden, mensen in de zorg draaien overuren, ondernemers gaan failliet en het onderwijs staat voor heel nieuwe uitdagingen. Voor ons mensen is de corona crisis een drama, maar de natuur profiteert volop van de afgenomen menselijke activiteiten. Zo is er wereldwijd een grote verbetering in de luchtkwaliteit waar te nemen. In deze tijden, waar het klimaat enorm onder druk staat, is dat heel goed nieuws.

Gratis cursussen bij Brit + Co

creatief

Nu we met z’n allen in sociale isolatie zitten, hebben sommige mensen wel wat behoefte aan een nieuwe uitdaging. Nu is dan ook hét moment om een nieuwe vaardigheid te leren of een cursus te gaan volgen. En dat kan nu helemaal gratis bij het superleuke platform Brit + Co. Met de code SELFCARE kun je namelijk al hun trainingen, van creatief tot zakelijk, helemaal gratis volgen. Het aanbod is heel uitgebreid en je vindt er cursussen voor onder andere fotografie, illustratie, investeren, handlettering, photoshop, planning, breien, productiviteit, solliciteren, branding en nog heel veel meer. Ga dus snel naar het aanbod op Brit + Co en kies jouw favoriete cursussen. Het aanbod geldt tot 9 april.

Coronahinkelbaan

https://twitter.com/i/status/1245749225087959040

Ben je vandaag toevallig in Utrecht en heb je behoefte aan een workout? Breng dan snel een bezoek aan de Jacob van Ruisdaelstraat want daar is de start van deze prachtige coronahinkelbaan met maar liefst 1512 hinkels! Wat een werk door Lieke! Maar het zijn juist deze mooie initiatieven die onze straten en ons humeur zo opvrolijken.

Doe het zero

zero waste

Deze week maakten Jessie en Nicky Kroon, bekend van hun zero waste shop SMIR, bekend dat deze zomer hun nieuwste boek uitkomt! Het boek is genaamd ‘Doe het zero’ en staat vol met tips en recepten voor een zero waste lifestyle. Je leert bijvoorbeeld hoe je zelf verzorgingsproducten, geurstokjes, schoonmaakmiddelen of zero waste gerechten maakt. Het boek is het logische vervolg op hun eerste boek ‘Het zero waste project’. De geplande releasedatum voor het nieuwe boek is 7 juli. Het boek is nu al via pre-order te bestellen, bijvoorbeeld via de SMIR webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *