wc-rolletjes

Duurzaam knutselen met wc-rolletjes

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met lege wc-rolletjes.

Vuurspuwende draak

Deze leuke vuurspuwende draken zijn zeker weten een grote hit bij de kinderen en heel eenvoudig te maken. Je vindt de DIY op One Little Project.

Eenhoorn

Er is niets dat zo populair is onder kleine kinderen als eenhoorns en regenbogen. Deze eenhoorns van wc-rolletjes zijn dan ook een geliefde DIY. De uitleg vind je op Red Ted Art.

Stempels

Van wc-rolletjes maak je in een handomdraai allerlei leuke vormpjes. Met wat verf erbij heb je eenvoudig een aantal goedkope stempels gemaakt waar de kinderen zich mee kunnen uitleven. Het idee vind je op Mama.Papa.Bubba.

Bloemen en vlinders

Dit is de perfecte knutselactiviteit voor de lente. Van wc-rolletjes kun je de leukste bloemen en vlinders maken in allerlei vrolijke kleuren. Je vindt de DIY op The Best Ideas For Kids.

Wc-rolletjes stad

Van wc-rolletjes kun je met het grootste gemak een uitgebreide stad maken waar de kinderen eindeloos plezier van hebben. Het idee is afkomstig van Today’s Parent en een voorbeeld vind je in de video hierboven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *