sokken

Duurzaam knutselen met sokken

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met sokken.

Sokworm

Deze ontzettend leuke sokworm kun je maken zonder dat er naald en draad aan te pas komt. Op One Little Project vind je een uitgebreide uitleg én video voor dit project.

Handpoppen

Handpoppen blijven toch de leukste dingen om te maken van oude sokken. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op en je fantasie de vrije loop laten. Op Wundertütchen vind je volop inspiratie en een uitleg (in het Duits).

Sokknuffels

Deze ontzettend leuke knuffels vereisen wel wat handigheid met naald en draad (of de naaimachine), maar de knuffels zijn het dubbel en dwars waard. Je vindt de DIY op Pink Pistachio.

Sock bunnies

Eén van de meest populaire projecten met oude sokken is toch wel de sock bunny, oftewel een konijntje gemaakt van een oude sok. Op Pinterest vind je talloze DIY’s, maar deze van Feeling Nifty is erg duidelijk en eenvoudig.

Luiaard knuffel

Ik ben gek op luiaarden en deze knuffel vind ik dan ook ontzettend leuk. De DIY is iets moeilijker dan eerdere tips, maar zeker het proberen waard. De handleiding vind je op Craft Passion.There is 1 comment

Add yours
  1. WEcotip

    Hé, deze vind ik echt leuk! Want het gebeurt bij mij heel vaak dat één sok kapot is en de andere dan maar mee de deur uit moet… Wat een fijne tips dus voor die ene sok die overblijft 🙂 Ik ben vooral fan van de bunnies!
    WEcotip onlangs geplaatst…De wormenbak FAQMy Profile


Post a new comment

CommentLuv badge