blikken

Duurzaam knutselen met lege blikken

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met lege blikken.

Blikken uiltjes

Op I Heart Crafty Things vind je een DIY voor deze schattige uiltjes van lege blikken. Het is een makkelijk project om allerlei overgebleven materialen op te maken en je kunt de blikken overal voor gebruiken.

Monsterblikken

Deze monsterlijke blikken zijn ongetwijfeld een enorme hit bij kinderen. Op Hello, Wonderful vind je een DIY voor deze blikken monsters, maar je kunt natuurlijk jouw fantasie helemaal de vrije loop laten gaan.

Blikken paashazen

Speciaal voor de paasdagen mag deze DIY natuurlijk niet ontbreken. Je vindt de handleiding voor het maken van deze leuke paashazen op We Know Stuff. Ze zijn ontzettend leuk als plantenpotjes.

Blikken robot

Haal alle schroefjes, moertjes, springveren en andere losse onderdeeltjes maar uit de schuur, want de kinderen kunnen hun fantasie helemaal de vrije loop laten bij het maken van deze leuke blikken robots. Het idee is afkomstig van Easy, Peasy and Fun.

Windgong

Voor de allerkleinsten is een project waarbij ze zonder moeilijke aanwijzingen gewoon kunnen schilderen en kleuren het allerleukst. Dan is dit project echt een aanrader. Geef ze wat verf en een kwast en laat ze losgaan op de blikken. Daarna maken jullie er samen deze mooie windgong van A Girl and a Glue Gun van.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge