De glimlach van een kind

Leestip: De glimlach van een kind

Alle ouders van kleine én grote kinderen weten wat een ontzettende uitdaging het is om kinderen op te voeden tot beschaafde en gelukkige mensen. Elke dag opnieuw is het een uitdaging om iedereen in het gareel te houden, tijd vrij te maken voor elkaar en je te houden aan je eigen opgestelde regels. Elk kind heeft zo zijn eigen handleiding, maar die krijg je er helaas niet bij wanneer hij of zij wordt geboren. En wanneer je denkt dat je weet hoe je jouw zoon of dochter het beste kunt benaderen, veranderen ze zelf de regels weer. Op het moment dat wij een effectieve methode hebben bedacht om de boze buien van onze dochter het hoofd te bieden, besluit ze het over een andere boeg te gooien en huilbuien haar nieuwe favoriet te maken. En maandenlang wilde je zoon niets anders eten dan hummus op brood en nu is hummus ineens ontzettend vies. Zomaar, van de één op de andere dag. Het is soms om moedeloos van te worden en er is geen pasklare oplossing voor al deze opvoedvraagstukken. Maar er zijn wel veel deskundigen die andere inzichten kunnen bieden en die wellicht de sleutel tot meer rust, geduld en begrip hebben. Toen ik het boek ‘De glimlach van een kind’ ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik dacht alle opvoedboeken en -technieken wel te hebben gehad, maar de gelukslessen voor ouders én kinderen van David de Kock en Arjan Vergeer bieden uitkomst voor alle ouders die het allemaal goed willen doen, maar wel wat hulp kunnen gebruiken.

De glimlach van een kind

David de Kock en Arjan Vergeer zijn bekend van hun organisatie ‘365 Dagen Succesvol’. Hun boeken vliegen over de toonbank en hun video’s en opleidingen zijn enorm populair. Ze worden ook wel de geluks-experts van Nederland genoemd en met hun enorme reputatie lijkt dat meer dan terecht. Daarnaast zijn ze allebei ouders. David heeft drie kinderen en Arjan heeft vier kinderen. Het is natuurlijk logisch dat ze hun gelukslessen toepassen binnen het gezin en hoe dat eruit zou zien, ontdek je in dit boek. ‘De glimlach van een kind’ is geen opvoedboek; daar zijn de schrijvers erg duidelijk over. Het is geen handleiding om je kind meer groente te laten eten, op tijd naar bed te laten gaan en beter te laten luisteren. Jammer, maar helaas. Het boek is wel een gids voor meer geluk binnen het gezin, zowel voor jong als oud. Het boek bevat namelijk 52 gelukslessen voor kinderen én ouders. Lessen waar je zowel binnen het gezin als in de andere onderdelen van het leven blijvend profijt van hebt. Aan het bod komen belangrijke onderwerpen als zelfliefde, verbeeldingskracht, falen, dromen, complimenten en vrijheid.

De glimlach van een kind

Het boek bevat niet voor niets 52 gelukslessen voor jong en oud. Voor elke week van het jaar is er een geluksles beschikbaar. Daar kun je een week lang mee aan de slag gaan zodat je het eigen kunt maken. Verandering gebeurt namelijk niet van de één op de andere dag. Daar heb je tijd en oefening voor nodig. Hetzelfde geldt voor de gelukslessen van David en Arjan. Elke wijze les is voorzien van achtergrondinformatie, oefeningen en volop voorbeelden. Zo vlieg je niet door het boek heen, maar duik je, samen met jouw kind, echt in de materie. Je gaat bijvoorbeeld samen aan de slag om een brief aan jezelf te schrijven, leert hoe je nieuwsgierigheid moet trainen, maakt een natuurwandeling en je leert de beste gesprekken te voeren.

De glimlach van een kind

Mijn persoonlijke favoriet? Het hoofdstuk ‘Een talenknobbel van liefde’. Hier wordt de kennis over de vijf talen van liefde vertaald naar kinderen. Je leert hoe je de liefdestaal van jouw kinderen kunt ontdekken en hoe je deze informatie kunt gebruiken om jouw kind het gevoel te geven geliefd te zijn en gehoord en gezien te worden. En dat is zo ontzettend belangrijk in elke relatie. Dat geldt eigenlijk voor alle onderwerpen in het boek: je werkt op speelse manier aan ontzettend belangrijke vaardigheden waar jij en jouw kind een leven lang profijt van hebben.

De glimlach van een kind

Het boek ‘De glimlach van een kind’ is nu overal verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com. Bij het boek krijg je bovendien een online training cadeau. Wil je meer gelukslessen van David de Kock en Arjan Vergeer? Breng dan ook zeker een bezoek aan 365 Dagen Succesvol.

Deze review bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours