goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #148

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zelfdenkende lantaarnpalen

In Trouw las ik deze week een interessant artikel over slimme verlichting langs de N279. Deze lantaarnpalen dimmen hun licht wanneer er minder verkeer over de weg rijdt. In totaal staan er 442 lantaarnpalen langs de weg tussen Den Bosch en Veghel en deze zijn allemaal verbonden met het internet. Via een geavanceerd softwaresysteem ‘weten’ ze wanneer het druk op de weg is en wat voor weer het is. Afgaande op deze gegevens passen ze hun verlichting aan. Zo kan er flink wat energie worden bespaard zonder de veiligheid van de automobilisten in gevaar te brengen.

China helpt Europa in de strijd tegen het corona virus

mondkap

Alhoewel ik er op Awkward Duckling niet zoveel aandacht aan heb besteed, is het corona virus wereldwijd natuurlijk het gesprek van de dag. Omdat ik geen expert ben, houd ik mij liever ver van het doen van uitspraken hierover. Maar er is gelukkig ook mooi nieuws te melden in deze tijden van crisis. Zo ontdekte ik deze week dat het aantal nieuwe geïnfecteerden in China nu op het laagste niveau sinds januari is. En niet alleen dát is goed nieuws, maar het is ook enorm prijzenswaardig dat China hun medische experts en medische voorraden inzetten om zowel Italië als Spanje te helpen in de strijd tegen het corona virus. Ze hebben zoveel ervaring en kunde in huis dat dit goed van pas zal komen in Europa.

Gratis mindfulness

zen

Het corona virus dat de wereld momenteel op zijn kop zet, is niet alleen ontregelend voor ons dagelijks leven. Het brengt ook veel mensen veel onzekerheid en stress. De ontzettend fijne meditatie en mindfulness app Calm biedt uitkomst in deze stressvolle tijden. Via hun website kun je gratis gebruik maken van allerlei resources van hun platform, zoals meditaties, verhalen, masterclasses, muziekstukken en oefeningen. Je vindt alle resources hier.

Hulptroepen

repareren

Het leven is stressvol en onzeker in tijden van het corona virus, maar het haalt ook het beste naar boven in mensen. Dat laat de mooie Volkskrant rubriek ‘Hulptroepen‘ goed zien. In deze reeks artikelen komen mensen aan het woord die die iemand hebben geholpen of hulp hebben gekregen. Ook op Twitter vind je talloze mensen die zich op allerlei manieren willen inzetten voor hun omgeving onder de hashtag #coronahulp.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge