lente

Dat is pas goed nieuws! #147

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Tegel eruit, plant erin

Heel veel voor- en achtertuinen in Nederland bestaan voor een groot deel uit stenen. Dat is ontzettend zonde, want niet alleen ontzeg je jezelf daarmee een weelderige omgeving, maar je werkt ook het lokale klimaat en de biodiversiteit tegen. Om meer mensen te stimuleren om hun directe leefomgeving meer te vergroenen, organiseert Intratuin elk jaar de ‘Tegel eruit, plant erin‘ actie. Iedereen die op zaterdag 28 maart tussen 10.00 uur en 15.00 uur naar een vestiging van Intratuin komt met een tuintegel ontvangt een tegoedbon voor een gratis plant van Groei & Bloei. Als dat geen goede motivator is!

De productie van groene stroom versnelt

zonnepanelen

Uit recente cijfers van het CBS over hernieuwbare energie is gebleken dat in 2019 in Nederland 18 procent meer energie dan een jaar eerder uit hernieuwbare bronnen is opgewekt. Vooral de opgewekte energie uit zonne-energie neemt rap toe. In totaal zijn windmolens goed voor 49 procent van de opgewekte energie, biomassa voor 26 procent en zonnestroom voor 24 procent. De groei van energie uit windmolens blijft beperkt, maar in zonnestroom is ontzettend veel groei mogelijk.

Vegetarische producten bij Lidl

vegaburger

In nagenoeg alle supermarkt vind je tegenwoordig een uitgebreid aanbod aan vegetarische en vegan producten. Waar Jumbo en Albert Heijn tot voor kort de koplopers waren op dit gebied, maakt supermarktketen Lidl nu een inhaalslag. Sinds kort vind je namelijk bij Lidl een uitgebreid assortiment aan vleesvervangers in de schappen. Lidl heeft nu maar liefst 30 nieuwe vegetarische producten in de winkel, waaronder vegetarische kipstukjes, vega- en groenteburgers, vegetarische spekreepjes, vegetarische balletjes en falafel.

Vegetarische kipburger bij KFC

kfc

Geen enkele fast food keten kan eraan ontkomen. De vegetarische revolutie stoomt door en iedere horecagelegenheid zal moeten meeveranderen. Zo ook de populaire keten Kentucky Fried Chicken. Sinds deze week kun je als vegetariër ook bij KFC eten want er staat nu een chickenless chicken burger op het menu. Deze burger is bij alle vestigingen in Nederland verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *