schoonmaakmiddel

5 DIY schoonmaakmiddelen voor de badkamer

Natuurlijk kun je voor elke klus in huis een passend schoonmaakproduct in de supermarkt vinden, maar heb jij je wel eens verdiept in deze producten? Veel van de reguliere schoonmaakproducten bevatten allerlei schadelijke chemicaliën voor een zo goed mogelijke reiniging. De parfums en conserveringsmiddelen in schoonmaakmiddelen kunnen mogelijk huidirritatie en luchtwegproblemen opleveren en van diverse veelgebruikte oplosmiddelen en oppervlakte actieve stoffen en parfums is zelfs bekend dat ze verminderde vruchtbaarheid als gevolg hebben. Niet iets waar je dagelijks mee in aanraking wilt komen, toch? Daarbij verontreinigen al deze middelen het milieu via het water dat we na het schoonmaken door het toilet kieperen. Hoog tijd dus dat we hier bewustere keuzes gaan maken. Gelukkig zijn er steeds meer milde en ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar die uitstekend schoonmaken met duurzamere en veiligere ingrediënten. Maar heb je eigenlijk wel eens overwogen om gewoon je eigen schoonmaakmiddelen te maken? Van een paar eenvoudige ingrediënten, die je vaak al gewoon in huis hebt, maak je in een handomdraai je eigen schoonmaakproducten. In dit artikel deel ik 5 recepten voor DIY schoonmaakmiddelen voor de badkamer.

Badkamer reiniger

Omdat de badkamer een plek is die regelmatig goed gereinigd moet worden, is een effectieve all-round badkamer reiniger onmisbaar. Dit recept van Natural Green Mom is eenvoudig te maken en erg effectief.

Badkamer anti-schimmel spray

Door de hoge vochtigheid zijn badkamers een broedplaats voor schimmels. Daarom is goede reiniging enorm belangrijk. Met deze eenvoudig DIY spray van Recipes to Nourish maak je snel een effectief schoon.

Voegenreiniger

Vooral in de badkamer is het reiniger van voegen een vreselijke klus. Gelukkig kun je met een paar eenvoudige middeltjes effectief schoonmaken. In dit artikel van Apartment Therapy vind je zelfs meerdere tips.

Toilet reiniger

Voor een schoon toilet kan ik dit recept van Zero Waste Nerd aanraden. Laat je niet verleiden tot een schoonmaakmiddel dat baking soda en azijn mixt, want deze twee componenten heffen elkaars werking juist op.

Toilet tabs

Voor een schoon toilet is alleen poetsen niet genoeg. Voor een diepe reiniging zijn toilet tabs een uitkomst! Deze kun je gelukkig heel eenvoudig zelf maken, bijvoorbeeld met het recept van A Cultivated Nest.

Voor nog meer handige DIY recepten voor het huishouden kan ik onderstaande boeken warm aanbevelen:

Wil je graag meer recepten voor DIY schoonmaakmiddelen? Check dan ook zeker deze artikelen:

2 gedachten over “5 DIY schoonmaakmiddelen voor de badkamer”

  1. Wat handig! Schoonmakenmiddelen zit zoveel troep in, dat is niet goed voor het milieu maar ook je handen worden er altijd zo droog en ruw van. Dit zijn mooie alternatieven waarbij je gewoon weet wat er in zit, heel fijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *