Bieby

Deeleconomie in beeld: Bieby

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Bieby

Bieby

Binnen de deeleconomie is het lenen en delen van kleding enorm populair. Het is ook een uitkomst natuurlijk. Als je een outfit voor een specifieke gelegenheid nodig hebt, is lenen veel duurzamer én voordeliger dan kopen. Maar ook voor kleine kinderen heeft het lenen van kleding veel voordelen. Kinderen groeien heel snel uit hun kleding en vaak ben je heel veel geld kwijt voor outfits die niet tot nauwelijks worden gedragen. Waarom zou je dan niet gebruik maken van een handig platform als Bieby? Deze online kledingbibliotheek biedt kleding voor kinderen met maat 50 tot en met 92. In het aanbod vind je kwalitatief goede én duurzame kleding die je voor een bepaalde tijd kunt huren. De minimale huurperiode is 4 weken, maar als je langer leent, krijg je korting. In het assortiment vind je ontzettend mooie kleding van merken als nOeser, Monkind, Tiny Cottons, Little Indians, Bobo Choses, Munsterkids en Mingo.

Hoe werkt het?

Bieby

Via de website van Bieby kun je een account aanmaken. Met een account kun je zelf naar hartenlust een kledingpakket samenstellen met kleding van maat 50 tot en met maat 92. Je hebt hierbij de vrijheid in het aantal items en de huurperiode. Je kunt bovendien kiezen of je de kleding nieuw, zo goed als nieuw of gebruikt wilt ontvangen. Dit is van invloed op de prijs. De prijzen voor de items per periode van 4 weken staan duidelijk aangegeven bij de producten. Heb je een leuk kledingpakket samengesteld? Dan worden deze naar je toegestuurd na de betaling via iDeal. De huurperiode gaat in vanaf het moment dat je de kleding ontvangt. Op de dag nadat de huurperiode is verlopen, stuur je het pakketje retour. De items worden dan gereinigd en weer opnieuw verhuurd.

Deelnemen?

Bieby

Wil je kleding lenen via Bieby? Neem dan een kijkje in de collectie op Bieby.nl. Laat je ook zeker inspireren tot het creëren van leuke outfits via hun Instagram. Wil je iemand anders kennis laten maken met de mooie dienst van Bieby? Geef ze dan een Bieby cadeaubon.

Bron foto’s: BiebyThere is 1 comment

Add yours
  1. Valinda

    Wat een supergoed initiatief! Jammer dat ik dit niet wist toen ik zwanger was. Helaas is mn kleine meid nu te groot. Wellicht voor nummer 2.
    Gelukkig is er hier wel een leuke kringloop waar ik met enig regelmaat kom.


Post a new comment