wandelen

Leuke tips om vaker te wandelen

Dat bewegen gezond is voor je dat weten we allemaal. Maar gek genoeg bewegen we nog steeds veel te weinig met z’n allen. Voor een gezonde lifestyle is het doel dat we als volwassenen minstens 150 minuten per week matige of zwaar intensieve inspanning doen met daarbij ook minstens 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen. Helaas voldoet slechts 47,1% van de volwassenen aan dit advies! En dat terwijl bewegen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Eén manier om gezonder te leven en meer te bewegen is door vaker te wandelen. Wandelen is namelijk een laagdrempelige manier om meer in beweging te komen, voor veel mensen toegankelijk en het is echt heel goed voor je. Om het wandelen te stimuleren, zijn er allerlei leuke manieren bedacht om meer in beweging te komen. Ik deel de leukste tips om vaker te wandelen met jullie.

Geocaching

kinderen

Geocaching is een ontzettend leuke manier om meer te wandelen en je ziet nog eens nieuwe dingen in jouw omgeving. Het is een buitensport waarbij je, gewapend met een telefoon of gps-ontvanger, op zoek gaat naar allerlei opdrachten en schatten die overal in onze omgeving verstopt zijn. Deze vondsten, ook wel caches genoemd, kun je vinden door goed te speuren, maar soms zijn ze ook verbonden aan enorm leuke speurtochten of raadsels. Door je aan te melden bij Geocaching.com krijg je een overzicht van alle caches bij jou in de buurt!

Pokémon Go

pokemon go

Sinds kort hebben wij Pokémon Go weer helemaal herontdekt. Dit fantastische spel op de smartphone maakt het mogelijk om op allerlei plekken pokémon te vangen, battles aan te gaan, goodies te verdienen en jouw pokémon te trainen. Omdat je door het spel zó graag vooruit wilt, maak je met liefde al die extra (kilo)meters naar de volgende Pokestop of Poke Gym. Je kunt de app gratis downloaden via Google Play of de App Store.

Wizards Unite

harry potter

In dezelfde categorie als Pokémon Go vind je Wizards Unite: ook een real-world augmented reality (AR) spel, maar deze is gebaseerd op Harry Potter. Ik heb zelf geen ervaring met dit spel, maar ik weet dat het enorm veel fans heeft. Met het spel kun je de magische wereld van Harry Potter in jouw eigen omgeving ontdekken. Je speelt een wizard die zich ontwikkelt, battles aangaat en spreuken leert. Het loont om de straat op te gaan en jouw omgeving via deze app te ontdekken. Ook deze app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Smartwatch

smartwatch

Een smartwatch, zoals de Fitbit, is een ontzettend handige tool om vaker in beweging te komen. Niet alleen kun je er jouw dagelijkse stappen en activiteiten in bijhouden, het biedt je ook de mogelijkheid om jezelf, en anderen, uit te dagen tot meer stappen met allerlei leuke challenges. Stel doelen voor jezelf of ga een uitdaging aan. Doe bijvoorbeeld mee aan de virtuele verkenningen van de Vernal Falls, de Valley Loop of het Pohono Trail. Je loopt zo flink wat meer stappen terwijl je jezelf blijft uitdagen.

SamenGezond

kinderwagen

Wil je tijdens het wandelen werken aan extra korting bij jouw favoriete winkels? Dan kan dat met de SamenGezond app! Deze app is een all-round gezondheidsplatform, maar ik gebruik het vooral om mijn dagelijkse stappen bij te houden. De app bepaalt een haalbaar doel voor jou en door in de app jouw wandelingen te registeren, werk je aan dat doel. Heb je jouw weekdoel gehaald? Dan mag je deze punten gebruiken om een cadeau uit te kiezen of een kortingscode aan te schaffen. De SamenGezond app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Wandelroutes

natuureducatie

Als je echt eens een lange en interessante wandeling wilt maken, verdiep je dan eens in de wandelroutes van ons land. Door het hele land zijn er allerlei mooie routes uitgestippeld die je de schoonheid van allerlei verschillende landschappen laten ontdekken. Ga voor een wandeling in het bos, door de duinen, door de weilanden of langs de kust. Mooie wandelingen vind je onder andere via de website van IVN en je kunt zelf de lengte van de wandeling selecteren.

Kunstroutes

street art

Ben je een liefhebber van kunst? Combineer deze liefde dan eens met een mooie wandeling door één van de steden in het land waar je volop street art kunt ontdekken. Online vind je talloze leuke tips, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Leuke steden om een street art wandeling te maken zijn bijvoorbeeld Rotterdam, Arnhem, Den Bosch, Heerlen en Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *