Vegan Vibes

Leestip: Vegan Vibes

‘Vegan Vibes’ is het nieuwste boek van populaire diëtiste Lisa Steltenpool. Eerder schreef zij al ‘De Vegarevolutie‘ en ‘Kickstart’. Beide boeken waren een succes en hielpen mensen om hun vegan lifestyle vorm te geven. Haar nieuwste boek ‘Vegan Vibes’ is wederom een fantastisch boek boordevol informatie over plantaardig eten; de voordelen ervan voor mens, dier en milieu, de meest recente wetenschappelijke bevindingen én het gemak waarmee jij en ik een plantaardig dieet onderdeel kunnen maken van onze lifestyle.

Vegan Vibes

Op de cover van ‘Vegan Vibes’ staat het boek beschreven als ‘het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert‘. Wat mij betreft is daar geen woord van gelogen. Het boek staat boordevol onmisbare informatie voor iedereen die net begint met vegan eten én mensen die graag hun vegan lifestyle zo evenwichtig mogelijk willen vormgeven. En wie kan dat nu beter doen dan iemand die gespecialiseerd is in een whole food plant-based dieet?

Vegan Vibes

Lisa Steltenpool eet zelf sinds haar jeugd al vegetarisch en in 2010 raakte ze geïnteresseerd in veganisme. Alhoewel ze toegeeft dat ze het liefst ziet dat iedereen vegan eet, is het boek niet met die intentie geschreven. Ze snapt dat het een grote stap is om compleet plantaardig te eten. Daarom is dit boek vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken met plantaardig eten. Ze laat zien hoe je met kleine veranderingen je eetpatroon kan aanpassen en welke impact deze stappen al kunnen hebben op mens, dier en milieu.

Vegan Vibes

In het boek deelt Lisa Steltenpool al haar kennis over plantaardig eten met de lezers, maar ze legt uit heel goed uit waarom vegan eten juist nu zo ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de planeet. Al deze belangrijke informatie is opgedeeld in de volgende zes hoofdstukken: Waarom mensen massaal vegan worden, Voor de aarde, Voor de dieren, Voor je eigen gezondheid, Zo eet je gezond vegan en Ga de vegan uitdaging aan! Elk hoofdstuk staat boordevol nuttige informatie waardoor je écht goed geïnformeerd raakt over een plantaardig dieet. Je leert alles over vitamines en mineralen, de impact van ons dieet op de planeet, het carnisme als geloofssysteem en het vervangen van vlees en vis door voedzame alternatieven. En tussen al deze informatie door ontdek je ook nog eens welke beroemde mensen vegan zijn, met welke gedragsveranderingen je duurzamer kunt leven, welke apps en documentaires je niet mag missen en welke boodschappen niet mogen ontbreken in jouw keukenkastjes.

Vegan Vibes

Naast al die onmisbare informatie vind je in het boek ook nog eens 60 heerlijke vegan recepten voor elk moment van de dag. Maak één van de heerlijke ontbijtjes in het boek, zoals de cookiedough-havermout of de smoothiebowl met kersen & cacaonibs, of leer hoe je een vegan caesarsalade kunt maken. Of misschien heb je wel zin in een verwarmend pindastoofpotje, thaise groene curry, een Indiase burrito met mangochutney of een fajitabowl met avocadosaus. Je doet in het boek in elk geval genoeg vegan kookinspiratie op en je weet zeker dat de gerechten allemaal goed uitgebalanceerd zijn.

Vegan Vibes

Ik kan iedereen het boek ‘Vegan Vibes’ van harte aanbevelen. Niet alleen bevat het boek alle benodigde informatie voor een verantwoord vegan eetpatroon, maar daarnaast is het boek ook ontzettend prettig om te lezen én wordt Lisa Steltenpool nergens belerend naar de lezers toe. Je vindt het boek ‘Vegan Vibes’ nu in de winkels of bestel het boek bij Bol.com voor € 24,99. Volg Lisa Steltenpool ook zeker op Instagram voor vegan inspiratie of breng een bezoek aan haar website voor meer informatie.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *