in 6 weken naar zero waste

Leestip: In 6 weken naar zero waste

De zero waste beweging maakt de laatste jaren een enorme groei door, zowel in Nederland als in het buitenland. Steeds meer mensen doen hun uiterste best om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en er is steeds meer aandacht voor het verminderen van afval. En gelukkig maar, want het is natuurlijk belachelijk dat we nog steeds per persoon per jaar 490 kilo afval produceren! Heel veel van dit afval kan eenvoudig worden voorkomen door slimmere keuzes te maken. En daar komt zero waste om de hoek kijken. Want met een paar eenvoudige aanpassingen kun jij die 490 kilo per jaar flink terugdringen. In het boek ‘In 6 weken naar zero waste’ krijg je alle tools aangereikt om dit te bereiken.

‘In 6 weken naar zero waste’ is geschreven door Kate Arnell. Deze Britse presentatrice raakte in de ban van zero waste toen ze de zero waste goeroe Bea Johnson ontdekte en versteld stond van wat zij met haar gezin deed om afval te besparen. Geleidelijk aan is zij zero waste gaan toepassen in haar eigen gezin en alles lessen die zij gaandeweg heeft geleerd, deelde ze op haar YouTube-kanaal, op Instagram en uiteindelijk in het boek ‘In 6 weken naar zero waste’. In haar boek deelt Kate Arnell een heleboel praktische tips om te beginnen met zero waste. Ze neemt haar lezers mee vanaf de allereerste stappen binnen het zero waste leven om de overgang zo eenvoudig mogelijk te maken. In zes weken tijd geeft ze opdrachten, tips en wijze lessen uit eigen ervaring om de overstap te maken naar duurzamere opties.

Kate Arnell begint het boek met een duidelijk uitleg over de overtuigingen van zero wasters en de belangrijkste regels voor het verminderen van afval, namelijk Weigeren, Verminderen, Hergebruiken, Repareren, Recyclen, Ontbinden en Reageren. Daarnaast deelt ze de vele voordelen die je kunt ervaren wanneer je het afval in huis verminderd. Veel mensen zijn er namelijk nog steeds van overtuigd dat zero waste leven moeilijk en duur is. Kate Arnell laat zien dat afvalvrij leven juist geld en tijd kan besparen én daarnaast ook leidt tot minder verspilling en een gezonder leven. Ze is geen voorstander van rigide regels en benadrukt overal in het boek dat elke stap richting het verminderen van afval al een fantastische prestatie is. En dat is best bemoedigend om te horen wanneer je net begint met duurzamer leven.

Het zeswekenplan van Kate Arnell is overzichtelijk opgebouwd in het boek. In week 1 ligt de nadruk op een eenvoudig begin. Je leert waarmee jij in jouw huishouden het meeste afval creëert en met welke stappen je heel eenvoudig al veel afval kunt uitsparen. De nadruk in dit hoofdstuk ligt op afval verminderen in het huishouden en tijdens het boodschappen doen. In week 2 leer je meer over zero waste benodigdheden voor thuis en onderweg en in week 3 leer je hoe je zero waste kunt toepassen in jouw persoonlijke verzorgingsroutine. In week 4 geeft ze tips en opdrachten voor zero waste schoonmaken en in week 5 leer je ontrommelen in huis. Ten slotte gaan de tips en opdrachten in week 6 nagenoeg allemaal over composteren en betrokken burgerschap. Bijdragen aan een duurzame wereld houdt namelijk niet op bij jouw huishouden en er is veel dat jij kunt doen om impact te maken in jouw omgeving.

‘In 6 weken naar zero waste’ is een echte aanwinst voor iedereen die afval en verspilling wil verminderen in huis. Het boek biedt een schat aan informatie en tips. Je krijgt natuurlijk tips voor zero waste boodschappen doen, maar ook tips voor een duurzame garderobe, zwerfafval oprapen, duurzame verzorgingsproducten, actief burgerschap, een duurzame werkplek, zero waste schoonmaken en nog heel veel meer. Daar bovenop deelt Kate Arnell ook nog eens een paar handige DIY recepten zodat je zelf aan de slag kunt met het maken van allerlei handige schoonmaakmiddelen en beautyproducten.

Het boek ‘In 6 weken naar zero waste’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te koop bij Bol.com voor € 19,95. Krijg je niet genoeg van de tips van Kate Arnell? Breng dan ook zeker een bezoek aan haar YouTube-kanaal ECO BOOST en volg haar op Instagram.

Deze review bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

1 gedachte over “Leestip: In 6 weken naar zero waste”

  1. Pingback: Boektip | Twee zussen die de wereld willen redden - SUSZ.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *