theedoeken

10x wat te doen met oude theedoeken

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om oude theedoeken te hergebruiken. Want die handige theedoeken misstaan nu misschien in de keuken, maar je kunt ze nog op allerlei manieren creatief gebruiken.

#1 Vlaggenlijn

Elke oude lap stof kun je gebruiken voor het maken van een ontzettend leuke vlaggenlijn en oude theedoeken zijn hierop geen uitzondering. Zoek je mooiste oude theedoeken uit en ga er creatief mee aan de slag. Op Amy Loves To Sew vind je een uitgebreide tutorial.

#2 Keukenschort

Een oude theedoek kun je met de tutorial van One Good Thing een handomdraai omtoveren in een handig keukenschort.

#3 Herbruikbare sandwich wrap

Veel mensen die afval willen verminderen, ruilen hun plastic boterhamzakjes in voor herbruikbare sandwich wraps. Deze kun je vrij eenvoudig zelf maken met de tutorial van Vicky Myers Creations.

#4 Herbruikbare groentezakjes

Met je eigen groente- en fruitzakjes bij de hand hoef je nooit meer een plastic zakje in de supermarkt of op de markt te gebruiken. Deze zakjes zijn ontzettend eenvoudig om te maken van een oude theedoek. Gebruik bijvoorbeeld de tutorial van Less Stuff.

#5 Clutch

Van een oude theedoek met een mooi patroon kun je ook eens een grote project aangaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke clutch van See Kate Sew?

#6 Patroon theedoek

Zijn jouw theedoeken niet zozeer versleten, maar gewoon heel vaal geworden? Vrolijk ze dan op met een mooi DIY patroon. Je kunt allerlei materialen (bladeren, groente, fruit, vormpjes) gebruiken om een patroon te creëren met textielverf. Laat je fantasie de vrije loop!

#7 Servetten

Gebruik de goede delen van de oude theedoeken om deze handige servetten te maken. Je vindt de tutorial op Back Road Bloom.

#8 Wasknijperzakje

De was buiten ophangen is effectief en ook nog eens heel erg duurzaam. Gebruik je hiervoor wasknijpers, dan is dit zakje enorm leuk om te maken. De tutorial van Edna & Ossie is daarvoor heel handig.

#9 Totebag

Je kunt wat mij betreft nooit genoeg herbruikbare tassen hebben en deze totebag gemaakt van theedoeken is ontzettend makkelijk zelf te maken. De DIY vind je op Vicky Myers Creations.

#10 Decoratie

Als je maar kleine stukjes van de oude theedoek kunt gebruiken, dan is het maken van decoratieve hangers een leuke DIY. Zo vind ik dit vogeltje bijvoorbeeld enorm leuk! Op Pinterest vind je talloze leuke ideetjes.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

1 gedachte over “10x wat te doen met oude theedoeken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *