goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #145

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Een ketting van mensen om de Formule-1 te blokkeren op het strand

formule 1

Het is eigenlijk absurd dat we in deze benarde tijden, waarin onze leefomgeving onder zoveel druk staat, iets onzinnigs opzetten om het milieu nog meer te belasten. Maar toch is dat precies wat de organisatoren van de Formule-1 race in Zandvoort doen. Nu ben ik sowieso al geen Formule-1 fan om overduidelijke redenen, maar dat de natuur als minder belangrijk wordt beschouwd als het comfort van de racers, gaat mijn verstand te boven. Er is namelijk bedacht dat de Formule-1 rijders tijdens de Dutch Grand Prix twee keer per dag van Noordwijk naar Zandvoort mogen rijden over het strand. Dit om de files te omzeilen. Dat ze hiermee een natuurreservaat doorkruisen, maakt blijkbaar niets uit. Gelukkig zijn er talloze partijen die hiertegen in verzet komen. Meerdere milieuorganisaties zijn tegen het besluit en nu heeft een grote groep mensen besloten om een ketting van mensen te vormen op het strand om zo de Formule-1 teams te blokkeren. Honderden mensen doen al mee aan de blokkade en zo hopen ze dagelijks van 30 april tot en met 3 mei de teams de weg te kunnen versperren. Wat een helden!

Zero waste bezorgdienst Loop breidt uit

zero waste

Het zero waste platform Loop lanceerde vorig jaar een boodschappenbezorgdienst in Amerika en Frankrijk. Het platform, dat een samenwerking is tussen Unilever, P&G en PepsiCo, levert diverse favoriete A-merken boodschappen in herbruikbare verpakkingen. Deze verpakkingen worden gevuld thuis geleverd en kunnen na gebruik weer worden ingeleverd voor hergebruik. Zo wordt boodschappen doen in één keer flink duurzamer door de grootste spelers op de markt. De proef in Amerika en Frankrijk was succesvol want onlangs ontdekte ik dat Loop in 2020 zal uitbreiden naar Engeland, Canada, Duitsland en Japan. Nu nog wachten tot Nederland aan de beurt is!

Harvey Weinstein schuldig bevonden

Na een lang proces is de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein deze week schuldig bevonden aan seksuele aanranding en verkrachting. Van de vijf aantijgingen werd hij schuldig bevonden van twee en hiervoor kan hij 25 jaar celstraf krijgen. Helaas werd hij niet op alle punten schuldig bevonden en ontliep hij zo een levenslange celstraf. Er waren maar liefst meer dan tachtig vrouwen die hem hebben beschuldigd van aanranding en verkrachting, dus de straf is wellicht nog aan de lichte kant, maar het is fantastisch dat alle dappere vrouwen die zich hierover hebben uitgesproken het recht zien zegevieren. En het is niet alleen fantastisch nieuws dat deze smeerlap achter slot en grendel wordt gezet, maar het zet ook de toon voor toekomstige zaken van dit kaliber. Hopelijk is het een stap voorwaarts binnen het rechtssysteem voor rechtvaardigheid voor heel veel vrouwen die soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment