goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #144

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Frankrijk stopt met papieren bonnetjes

kassabon

In Frankrijk worden de laatste jaren flinke stappen gezet om het land te verduurzamen. Deze week ontdekte ik dat Frankrijk heeft besloten om de papieren bonnetjes in de ban te doen. Vanaf 1 januari 2023 zullen er geen bonnen meer worden verschaft bij winkels, parkeermeters en pinapparaten. Omdat tegenwoordig zoveel digitaal gaat, zullen bedrijven grotendeels overstappen op digitale bonnen. Sommige winkels bieden die mogelijkheid nu al aan. Ik vind het een fantastische ontwikkeling. Met deze ban wordt jaarlijks enorm veel (non-recyclebaar) papier uitgespaard!

Damn, Honey’ Live Show

feminisme

De dames van Damn, Honey gaan als een trein! Met twee boeken, een succesvolle podcast en diverse evenementen timmeren ze aardig aan de weg en zijn ze zo langzamerhand bekend geworden als dé moderne feministen van dit moment. Binnenkort kun je Marie Lotte en Nydia echt ontmoeten tijdens de Live Show die ze organiseren. Op zondagochtend 8 maart nemen ze namelijk een live podcast op in aanloop naar de Women’s March. Je kunt, als fan van de podcast, hierbij aanwezig zijn. De tickets zijn inclusief een ontbijtje en na de opnames is er volop tijd voor vragen en gezellige gesprekken. Daarna kunnen de aanwezigen zich aansluiten bij de groep van Damn, Honey voor de Women’s March! Wil je hierbij aanwezig zijn? Koop dan een ticket voor de Live Show. De show vindt plaats in de Tolhuistuin op 8 maart vanaf 09.30 uur.

Bol.com stopt met wegwerpplastic

plastic bestek

Deze week werd bekend dat online webshop Bol.com gaat stoppen met de verkoop van wegwerpplastic. Tot op heden heeft de webshop nog diverse producten van wegwerpplastic in het assortiment, waaronder plastic bestek, bekers, wattenstaafjes en rietjes. Deze producten zullen worden vervangen door duurzamere alternatieven, zoals herbruikbare wattenstaafjes, rietjes van rvs en wegwerpservies gemaakt van maiszetmeel. Goede zet!

Nationale Week Zonder Vlees

Food Preparation

Van 9 tot 15 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees weer plaats. Deze themaweek is een fantastisch initiatief van Isabel Boerdam en diverse grote partners en bekende ambassadeurs om vegetarisch eten te promoten. Met de Nationale Week Zonder Vlees willen ze vegetarisch eten onder een breed publiek onder de aandacht brengen en laten zien dat vegetarisch eten smaakvol, veelzijdig, gezond en eenvoudig is. Ik juich dit initiatief natuurlijk van harte toe. Wil je wat kookinspiratie voor de Nationale Week Zonder Vlees? Bekijk dan ‘Mijn 10 favoriete recepten zonder vlees‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *