goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #143

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Gratis museumtickets als je de auto laat staan

fiets

Deze week las ik op The Happy Broadcast op Instagram (aanrader!) dat Wenen start met het belonen van inwoners die reizen met het openbaar vervoer, per voet of met de fiets in plaats van met de auto. Door middel van een app kunnen mensen tijdens het reizen zonder auto concertkaarten en museumtickets als beloning krijgen. De app werkt door middel van een trackingsysteem en berekent de CO2 die wordt uitgespaard tijdens de reis. Gebruikers van de app krijgen vervolgens tokens als ze 20 kg aan CO2 hebben bespaard en deze tokens kunnen ze inwisselen voor gratis toegangskaarten. Leuk idee voor Nederland, toch?

VeggieWorld 2020

VeggieWorld

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt in Utrecht VeggieWorld 2020 plaats. Dit event is dé plek om geïnspireerd te raken en de nieuwste trends te ontdekken op het gebied van plantaardige voeding en de vegan lifestyle. Tijdens deze twee dagen kun je kennismaken met allerlei mooie vegan producten en merken bij de vele kramen op de markt. Hier zijn bijvoorbeeld mooie merken als de Dutch Vegan Bakery, Lekker in een Potje, Rude Health, Sharp Sharp, Van Bamboe, Veggiedeli en Zepig aanwezig. Ook kun je hier de allereerste vegan Bossche Bol proeven en de perfecte vegan macaron van Smaakaron! Daarnaast komen er maar liefst 7 verschillende vegan kaasmakers naar VeggieWorld om hun eigen kaas te introduceren en te laten proeven. Welke kaas wordt de beste vegan kaas? Ook kun je dit weekend allerlei interessante lezingen en workshops bijwonen. Aanwezig zijn onder andere chef Alexander Gershberg, schrijfster Roanne van Voorst, groene blogger Merel Wildschut en diëtiste Lobke Faasen. Voor meer informatie over het event kun je een kijkje nemen op de website van VeggieWorld.

Drijvend zonnepark in Zwolle

zonnepanelen

Zwolle krijgt het grootste drijvende zonnepark van Europa! Het zonnepark, dat wordt gebouwd door GroenLeven, zal 20 hectare groot zijn en zal voor 8.000 huishoudens in Zwolle de stroom gaan leveren. Het park zal worden aangelegd op de Bomshofplas en bestaan uit biohutten, gevlochten kooien met hout en schelpmateriaal. Op deze manier wordt ook actief gewerkt aan het stimuleren van de biodiversiteit onder het zonnepark. Inwoners van Zwolle kunnen bovendien ook zelf financieel participeren in het zonnepark.

Het Finse partnerverlof is nu even lang als het zwangerschapsverlof

10x wat te doen met oude handdoeken

Na de geboorte van een baby hebben zowel de moeder als de vader tijd nodig als gezin. De vrouw heeft vaak een flink emotioneel en fysiek herstel voor de boeg en beide ouders hebben tijd nodig om een band op te bouwen met de pasgeborene, de nieuwe rol eigen te maken en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Een goede band tussen ouder en kind stoelt op die kostbare tijd samen en daarom is het ook zo vreemd dat het partnerverlof na de bevalling in veel landen zo kort is. In Nederland krijgt de partner slechts één week betaald verlof! In Finland hebben ze het wel begrepen. Daar is het partnerverlof nu even lang als het zwangerschapsverlof. Deze maatregel is genomen om gendergelijkheid te bevorderen en de maatregelen heeft nog veel meer voordelen. Mooie stap voorwaarts van Finland!There are no comments

Add yours

CommentLuv badge